Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Πως να προετοιμαστείτε για μια παραμονή σε νοσοκομείο όταν έχετε απώλεια ακοής

Όταν εσείς, ή κάποιο άτομο που νοιάζεστε, πρόκειται να κάνει εισαγωγή σε κάποιο νοσοκομείο, είναι λογικό να μην εστιάσετε εκείνη την ώρα στο πρόβλημα της απώλειας της ακοής. Εξάλλου εκείνη την ώρα , ασχολείστε με ένα άλλο πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπωρεί .

Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης

Τα νοσοκομεία , συνήθως είναι αγχωτικά και θορυβώδη . Εσείς από την άλλη, όταν πάτε σε ένα νοσοκομείο , μπορεί να πονάτε , να είστε στρεσαρισμένοι και χωρίς πολλές δυνάμεις. Επιπλέον η χρήση μασκών εντός του νοσοκομείου , προκαλεί προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών- νοσηλευτών και ασθενή. Καλό θα ήταν να μην ρισκάρετε προσποιούμενοι ότι ακούσατε , καθώς όταν πρόκειται για θέματα υγείας καλό είναι να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι όταν απαντάμε στις ερωτήσεις του γιατρού μας. Γιατί να βάλετε τον εαυτό σας σε αυτή τη θέση; Ωστόσο , οι περισσότεροι ενήλικες με απώλεια, δεν παραδέχονται ότι τους δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητά τους . Όμως, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι σε ένα θορυβώδες νοσοκομείο , η απώλεια ακοής που έχετε συνηθίσει , μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη και εμφανής

Τα άτομα με απώλεια ακοής είναι πιο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες έχουν κάποιο πρόβλημα ακοής και είναι πιο πιθανό να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη . Από αυτούς , τα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν με κάποιο τρόπο τη βαρηκοΐα τους έχουν 17% μεγαλύτερο κίνδυνων επίσκεψης στα επείγοντα, είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να παραμείνουν περισσότερες μέρες στο νοσοκομείο και έχουν και 44% περισσότερες πιθανότητας να ξανά εισαχθούν εντός 30 ημερών σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2019 από ομάδα του Πανεπιστημίου Τζονς Χοπκινς .

Πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία τους ασθενείς με απώλεια ακοής .

Τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια σειρά από στρατηγικές , ωστόσο όπως και για πολλές άλλες παροχές υγείας , σημαντικό ρόλο παίζει τόσο η χώρα και οι δαπάνες που διατίθενται για τη δημόσια υγεία, όσο και η κατάρτιση των εργαζομένων πάνω σε σύγχρονες μεθόδους. Βασικές κινήσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού αρχείο όπου θα επισημαίνονται οι ασθενείς με βαρηκοΐα , η χρήση διάφανων μασκών ή εξειδικευμένου εξοπλισμού και η ανάρτηση πινακίδας στην πόρτα ή το κρεβάτι του ασθενή , ώστε το προσωπικό να διαχειρίζεται ανάλογα την κάθε περίπτωση ασθενή.
Εάν αισθάνεστε ότι στιγματίζεστε λόγω της απώλειας ακοής , θα πρέπει να το αποβάλετε καθώς το νοσοκομείο και το προσωπικό του υπάρχει να για εστιάσει στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε και να σας φροντίσει. Σαν ασθενής , πρέπει να καταλάβετε ότι θα είναι καλύτερα να πείτε στους φροντιστές σας για το πρόβλημα της ακοής σας.

Τι γίνεται με τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Πριν προχωρήσουμε, να επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο για κάποιον βαρήκοο και δεν πρέπει να αποτελούν ταμπού ή αίσθημα ντροπής για κάποιον που τα έχει ή που σκέφτεται να τα αποκτήσει.
Όσον αφορά τη διαμονή σε κάποιο νοσοκομείο, τα ακουστικά λειτουργούν ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας ανάμεσα σε ασθενή και γιατρό. Πολλοί , αποφεύγουν να τα πάρουν μαζί τους και τα αφήνουν στο σπίτι γιατί φοβούνται μήπως τα χάσουν , κάτι το οποίο όντως συμβαίνει. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να ενημερώσετε το προσωπικό του νοσοκομείου . Μπορείτε να τους προτείνετε να χρησιμοποιούν διαφανείς μάσκες , να τους πείτε να σας βοηθούν με τα ακουστικά σας και την συντήρησή τους και να ελέγχουν μέσα στην ημέρα αν είναι όλα εντάξει. Aκόμα και αν φοράτε τα καλύτερα ακουστικά βαρηκοϊας , η ακοή σας ενδέχεται να μην είναι και τέλεια όπως ενός μικρού παιδιού. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να ενημερώσετε το ιατρικό προσωπικό ώστε να επιβραδύνουν την ομιλία τους , να την κάνουν πιο δυνατή και καθαρή ή να επαναλάβουν τα λεγόμενά τους.

Τι γίνεται στην περίπτωση που ένα αγαπημένο σας πρόσωπο δεν παραδέχεται ότι έχει απώλεια ακοής ;

Σε μία τέτοια περίπτωση , θα πρέπει να ενημερώσετε εσείς το γιατρό και το υπόλοιπο προσωπικό που θα τον αναλάβει . Κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας και σε άλλα περιβάλλοντα όπως σε ένα κέντρο αποκατάστασης ή σε ένα γηροκομείο . Επιπλέον μπορείτε να τους κάνετε δώρο ένα ακουστικό βαρηκοΐας . Μπορεί στην αρχή να μην θέλουν να αποδεχτούν ότι το χρειάζονται ωστόσο σιγά σιγά θα διαπιστώσουν ότι η ποιότητα ζωής τους αυτόματα γίνεται πολύ καλύτερη χρησιμοποιώντας το. 

Συνοψίζοντας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χρήση ενός ακουστικού βαρηκοΐας ή η λήψη μέτρων αντιμετώπισης ασθενών με βαρηκοΐα , είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο τόσο από τον ασθενή όσο και από το υγειονομικό σύστημα , με προσωπικό πλήρως καταρτισμένο επί του θέματος . Ακόμα και όταν ασχολείστε με ένα άλλο πρόβλημα υγείας , μην αμελείτε την απώλεια ακοής σας , αλλά αντιμετωπίστε την και αυτόματα θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και στην καταπολέμηση των υπολοίπων προβλημάτων σας.