Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Παιδική Βαρηκοΐα, παιδί ελέγχεται από ιατρό

Παιδική Βαρηκοΐα

Η Παιδική Βαρηκοΐα χρησιμοποιείται ως όρος για να δηλώσει τις διαταραχές της ακοής που παρατηρούνται στα παιδιά, από την γέννηση τους μέχρι την σχολική ηλικία, ανεξάρτητα από την αιτία, τον τύπο και το βαθμό της βαρηκοΐας. Η παιδική βαρηκοΐα μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη.

Τα παιδιά που μετά από πλήρη διαγνωστικό έλεγχο πάσχουν από σοβαρή ή πολύ σοβαρή νευροαισθητηρίου τύπου βαρηκοΐα εμφανίζουν μεγάλη πρόοδο με έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου με ακουστικά βαρηκοΐας και στις σοβαρότερες περιπτώσεις τοποθέτηση κοχλιακού εμφυτεύματος και στη συνέχεια λογοθεραπεία.

Σε αρκετές περιπτώσεις βαρηκοΐας αγωγιμότητας απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση, όπως είναι η εκκριτική ωτίτιδα.

Η παιδική βαρηκοΐα αποτελεί κλασικό παράδειγμα νόσου όπου η πρώιμη διάγνωση και γρήγορη αντιμετώπιση μπορεί να αλλάξει σημαντικά την ποιότητα ζωής του παιδιού με τη βελτίωση των προβλημάτων ακοής, πριν αυτά οδηγήσουν σε καθυστέρηση στην ομιλία που αναπτύσσεται τους πρώτους μήνες και τα πρώτα χρόνια της ζωής.

Η παιδική βαρηκοΐα αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν μετά τη γέννηση. Η μείωση της ακουστικής ικανότητας του παιδιού επηρεάζει την επικοινωνία και τη γνωστική ανάπτυξή του προκαλώντας διαταραχές συμπεριφοράς.

Τα παιδιά ακούνε συχνά για πρώτη φορά ήχους από τους οποίους μαθαίνουν τον κόσμο. Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά δεν έχουν την ακουστική εμπειρία για την κατανόηση των λεκτικών φράσεων ώστε να αντιστοιχίσουν την έννοια- τη σημασία αλλά και τον ίδιο τον ήχο. Γι΄ αυτό και κάποιες φορές ορισμένες λέξεις και φράσεις είναι ασαφείς. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη χρήση ακουστικών στα παιδιά και  επιβάλλεται να έχουν πρόσβαση στον ακριβή ήχο από την πρώτη στιγμή της ζωής τους ώστε να μεγιστοποιήσουμε την πιθανότητα ακρόασης, ομιλίας και μάθησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η επικοινωνία είναι ελευθερία.

Η Ακοή είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά

Τα ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΟΗΣ είναι δίπλα σας να σας βοηθήσουν σε όλα τα σταδια:

  1. Αναγνωριση
  2. Αποκατασταση
  3. Βελτιωση ποιοτητας ζωής
  4. Επικοινωνια

Το πιο σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ως γονείς αλλά και ως άνθρωποί ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικές ανάγκες από τις δικές μας. Γιατί το παιδί δεν είναι ένας μικρός ενήλικας! Έχει ιδιαίτερη σημασία ο ψυχισμός του και η εκάστοτε ωριμότητα της ηλικίας καθώς και η ηλικία ανάπτυξης.

Η δική μας ευθύνη είναι να τους ικανοποιήσουμε και να τους προσφέρουμε τα εφόδια για μια ανεξάρτητη ενήλικη ζωή.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία και τεχνογνωσία , έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο βασισμένο σε διεθνή πρότυπα, ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μικρών μας.

Προσφέρουμε λύσεις ακοής, βασισμένες σε μετρήσεις Real Ear Measurements REM, όπου είναι ο πιο σύγχρονος και αξιόπιστος τρόπος εξατομικευμένης εφαρμογής Ακουστικών βαρηκοΐας παρέχοντάς μας το μέγιστο όφελος.

Υπάρχει λύση για το κάθε παιδί

Με μια εμπειρία 25 ετών, είμαστε το πιο εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογής ακουστικών σε βρέφη και σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Θέτοντας τον πήχη ψηλά με διαρκή εκπαίδευση σε θέματα παιδικής βαρηκοΐας σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογίας, προσεγγίζουμε το πρόβλημα ολιστικά.

Τα κέντρα μας διαθέτουν ειδικούς ακοοπροθετιστές , εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, συνεργασία με παιδοψυχολόγους και λογοθεραπευτές και δύο δικά μας εργαστήρια κατασκευής εκμαγείων και ακουστικών, μπορούμε και αναλαμβάνουμε το παιδί με ευθύνη από την πρώτη στιγμή.

Τα παιδιά μας είναι αυριανοί πολίτες και οφείλουμε να παρέχουμε εκείνα τα εφόδια με τα οποία θα αποκτήσουν ελευθερία, αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία χάρη στα Γερμανικά ψηφιακά ακουστικά της Audio Service à Sivantos Group, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή βαρηκοΐας. Διαθέτουμε επίσης ασύρματα συστήματα μέσω Bluetooth, που χρησιμοποιούνται μαζί με τα ατομικά ακουστικά σε αίθουσες διδασκαλίας, σε κέντρα λογοθεραπείας κτλ.