Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας

Πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Παρά τη μεγάλη ποικιλία τύπων, σχεδίων και τεχνικών χαρακτηριστικών, τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να περιγραφούν ως μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές που επιτρέπουν σε ένα άτομο να ακούει καλύτερα τους ήχους και να κατανοεί καλύτερα την ομιλία, δηλαδή είναι εξάρτημα που βοηθάει στη γενική βελτίωση της επικοινωνίας. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας:

Σχεδόν όλοι οι τύποι ακουστικών βαρηκοΐας λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο, παρόλο που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε άτομο. 

Πρώτον, ο ήχος εισάγεται στο αυτί μέσα από ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο, μετατρέποντάς τον σε ένα ηλεκτρονικό, ψηφιακό σήμα. Δεύτερον, το σήμα δέχεται μία διαδικασία επεξεργασίας και ενίσχυσης και τροποποιείται για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν από την απώλεια ακοής του χρήστη. Τέλος, ένας δέκτης (μικροσκοπικό μεγάφωνο) στέλνει τον επεξεργασμένο ήχο μέσα στον ακουστικό πόρο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας και σε περίπτωση που έχετε απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά, η χρήση ακουστικού βαρηκοΐας και από τις δύο πλευρές είναι σχεδόν αναγκαία, καθώς η αγορά ενός είναι πάντα ανεπαρκής και καταλήγει να κουράζει τον χρήστη.  

Τι είναι τα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας;

Oλα τα νέα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ψηφιακά. Αυτό σημαίνει ότι είναι προγραμματισμένα να ταιριάζουν στις ανάγκες τόσο της απώλειας ακοής σας όσο και του τρόπου ζωής σας. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε ένα ακουστικό και πιθανότατα θα χρειαστεί να επισκεφτείτε αρκετές φορές τον ακουοπροθετιστή σας για να προσαρμοστείτε στη χρήση του. 

 Όλα τα ψηφιακά ακουστικά έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως μια ομαδική συζήτηση, ένα ήσυχο δωμάτιο ή ένα θορυβώδες μέρος. 

Ποιοι είναι οι τύποι βοηθημάτων ακοής;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη βοηθημάτων ακοής. Το σωστό είδος για εσάς εξαρτάται εν μέρει από την απώλεια ακοής σας, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε. Για παράδειγμα, κάποιοι προτιμούν μια πιο διακριτική τοποθέτηση που λίγοι θα παρατηρήσουν.

Νέος χρήστης και προσαρμογή

Μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες για να συνηθίσετε το νέο Ακουστικό Βαρηκοΐας. Η δυσκολία προσαρμογής που θα συναντήσετε, θα εξαρτηθεί από την απώλεια της ακοής σας, τις ανάγκες σας και τον τρόπο ζωής σας, καθώς και το πόση ώρα φοράτε τα ακουστικά σας.  

Ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται ήχους που άκουγε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορεί να νιώσετε κουρασμένοι φορώντας τα ακουστικά σας.  Ωστόσο, αυτό πρόκειται για ένα αναγκαίο κακό που θα πρέπει να υπομείνετε σε αρχικό στάδιο, καθώς με το καιρό, ο εγκέφαλός σας θα  μάθει να αναγνωρίζει τους νέους ήχους και θα γίνονται πιο αποδεκτοί. 

Θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον ακουοπροθετιστή σας για να σας δίνει  συμβουλές σχετικά με τις καλύτερες τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόζετε μέχρι να καταλάβετε ακριβώς πώς λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας και να τα συνηθίσετε.