Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των επαναφορτιζόμενων ακουστικών βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας αυτές τις μέρες τροφοδοτούνται είτε από μπαταρίες μιας χρήσης είτε από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Οι μπαταρίες μιας χρήσης απαιτούν να τις αλλάζετε κάθε λίγες μέρες έως εβδομάδα ανάλογα το ακουστικό σας. Αντίθετα τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά μπορούν απλά να τοποθετηθούν το βράδυ στο φορτιστή τους.

Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας γίνονται γρήγορα η πιο δημοφιλής επιλογή για αρκετούς βαρήκοους. Ωστόσο κάποιοι επιμένουν στον παλιό τρόπο λειτουργίας ακουστικών με μπαταρίες μιας χρήσης.

Τι είναι τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας;

Πρόκειται για ακουστικά με ενσωματωμένες μπαταρίες λιθίου , που δεν απαιτούν τακτική αφαίρεση σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ακουστικά . Αντί λοιπόν να αφαιρείτε κάθε λίγο τις μπαταρίες , μπορείτε απλά να στερεώνετε τα ακουστικά σας κάθε βράδυ στη μονάδα φόρτισης , παρόμοια με τον τρόπο επαναφόρτισης των smartphones . Tα περισσότερα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας είναι κατάλληλα για ήπια έως μέτρια βαρηκοΐα , ωστόσο πλέον έχουν αναπτυχθεί ακουστικά και για άτομα με μεγάλου βαθμού και είναι διαθέσιμα από ορισμένες μάρκες.

Είναι προτιμότερο να πάρω ένα επαναφορτιζόμενο ακουστικό βαρηκοΐας ;

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μιλήσετε με έναν έμπειρο Aκουοπροθετιστής σχετικά με το ακουστικό που είναι καλύτερο για εσάς τόσο στην ακουστικότητα , όσο και στην εφαρμογή. Εκείνος θα μπορέσει να κρίνει αν είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε επαναφορτιζόμενα ακουστικά ή είναι καλύτερο να συνεχίσετε με μπαταρίες μιας χρήσης. Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση που βασίζεται στις προτιμήσεις και τα οικονομικά σας .

Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας αυξάνουν τη δημοτικότητά τους

Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας θα γίνουν ακόμη πιο γνωστά, καθώς η ποιότητα του ήχου, η αποδοτικότητα και η εναλλαξιμότητα της μπαταρίας και η αισθητική ελκυστικότητα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται.

Πλεονεκτήματα της χρήσης επαναφορτιζόμενων μπαταριών

  1. Μεγάλη διάρκεια ζωής.
    Οι σημερινές γενιές χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να κρατήσουν τη φόρτιση για έως και 30 ώρες και διαρκούν περίπου πέντε χρόνια πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιείται και το ποιες είναι οι λειτουργίες που καταναλώνουν τη μπαταρία, όπως το streaming . (Εν τω μεταξύ, τα ακουστικά βαρηκοΐας με μπαταρίες μίας χρήσης απαιτούν να αλλάζετε τις μπαταρίες κάθε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, ανάλογα με το μοντέλο ακουστικού βαρηκοΐας).
  2. Ασφαλέστερο για τα παιδιά.
    Οι μπαταρίες μιας χρήσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες αν καταποθούν κατά λάθος από κατοικίδια ή παιδιά, ωστόσο αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας δεν ενέχουν αυτόν τον κίνδυνο, εκτός αν καταποθεί ολόκληρο το ακουστικό .
  3. Φιλικά προς το περιβάλλον.
    Επειδή επαναφορτίζετε τις μπαταρίες αντί να αγοράζετε νέες, δημιουργείτε λιγότερα απόβλητα. Ωστόσο, όλες οι μπαταρίες είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον όταν δεν απορρίπτονται σωστά.
  4. Πιο εύκολος χειρισμός. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα επιδεξιότητας ή εκείνοι που δεν θέλουν να ανησυχούν για τη συνεχή αγορά και αλλαγή μπαταριών μπορεί να επωφεληθούν από τη χρήση επαναφορτιζόμενων ακουστικών . Αυτό συμβαίνει επειδή οι μπαταρίες μίας χρήσης τείνουν να είναι μικροσκοπικές και η συσκευασία μπορεί να είναι δύσκολο να τη διαχειριστεί κάποιος ηλικιωμένος.

Μειονεκτήματα των επαναφορτιζόμενων μπαταριών

  1. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να φορούν τεχνολογία επαναφορτιζόμενων ακουστικών.
    Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται πέρα από την κανονική ρουτίνα , περιπτώσεις όπως διακοπές ρεύματος ή το ενδεχόμενο να μην είναι συνδεδεμένος σε πρίζα ο φορτιστής. Κάποιος με ιδιαίτερα δραστήριο τρόπο ζωής μπορεί να χρειάζεται άμεση πρόσβαση και να μην έχει χρόνο για επαναφόρτιση . Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιο εύκολο να τοποθετήσετε απλώς ένα νέο σετ μπαταριών.
  2. Έλλειψη ελέγχου από τον χρήστη.
    Σε πολλά επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας, η μπαταρία βρίσκεται εντός του ακουστικού και ο χρήστης δεν μπορεί να την αφαιρέσει ο ίδιος. Εάν πρέπει να αντικατασταθεί η μπαταρία, συνήθως έχετε ένα διάστημα διακοπής της λειτουργίας όπου δεν έχετε τα ακουστικά σας. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, διότι ακόμη και ένα δανεικό (ακουστικό) δεν έχει τις δικές σας συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
  3. Εξάρτηση από μονάδα φόρτισης.
    Η επαναφόρτιση των περισσότερων μοντέλων ακουστικών βαρηκοΐας διαρκεί περίπου τρεις ώρες. Η μπαταρία πρέπει να επαναφορτίζεται κάθε μέρα. Εάν διακόψετε τον κύκλο φόρτισης και υποθέσετε ότι η μπαταρία σας είναι φορτισμένη και πλήρως λειτουργική και στη συνέχεια ξεκινήσετε την ημέρα σας, ένα από τα ακουστικά σας μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε το τι θα συμβεί αν ξεχάσετε τον φορτιστή σας, σταματήσει να λειτουργεί ή χαλάσει το καλώδιο.  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν μαζί τους έναν επιπλέον φορτιστή .
  4. Πρόσθετο αρχικό κόστος.
    Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι λιγότερο ακριβά από τα αντίστοιχα παραδοσιακά. Αν και κάθε κέντρο ακοής καθορίζει τις δικές του πολιτικές, το κόστος της μονάδας φόρτισης καθώς και το κόστος για την αντικατάσταση των μπαταριών συνήθως δεν περιλαμβάνονται στην τιμή των ακουστικών. Κατά τη διάρκεια ζωής των ακουστικών σας, ωστόσο, μπορεί να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνεχώς νέες μπαταρίες.
  5. Λιγότερες μορφές ακουστικών βαρηκοΐας για να επιλέξετε.
    Τα περισσότερα επαναφορτιζόμενα ακουστικά βαρηκοΐας είναι οπισθωτιαία . Εάν ενδιαφέρεστε για μικρότερα μοντέλα που προσαρμόζονται πλήρως μέσα στο αυτί, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.