Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Υγρασία και ο καιρός επηρεάζουν τα Ακουστικά Βαρηκοΐας

Ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ακουστικό βαρηκοΐας εάν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις. Παρόλο που τα ακουστικά μπορούν να επισκευαστούν , καλό θα ήταν να παίρνουμε και εμείς οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνδράμουμε στη μακροζωία των ακουστικών μας.

Οι ακραίες θερμοκρασίες μπορεί να βλάψουν τόσο το ακουστικό , όσο και τις μπαταρίες του. Το κρύο αυτό δεν είναι απαραίτητα επιζήμιο , όμως η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να βλάψει τα εσωτερικά εξαρτήματα. Ακόμη και όταν δεν χιονίζει ή βρέχει πάλι πρέπει να είμαστε προνοητικοί .Για παράδειγμα , αν περπατάτε έξω στο κρύο και η θερμοκρασία είναι κοντά στους μηδέν βαθμούς κελσίου , θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε κάτι που καλύπτει τα αυτιά σας και τα κρατά ζεστά , όπως ένας σκούφος, ένα καπέλο ή μια κουκούλα.

Σημάδια βλάβης λόγω υγρασίας.

Η υγρασία μπορεί να καταστρέψει το μικρόφωνο ή το μεγάφωνο των ακουστικών σας , καθώς και να φράξει τη διάδοση του ήχου λόγω διάβρωσης. Ακολουθούν κάποια ενδεικτικά σημάδια ότι τα ακουστικά σας έχουν υποστεί ζημιά.

  1. Το ακουστικό σας κάνει διακοπές κατά τη διάρκεια δυνατών θορύβων.
  2. Ο ήχος σβήνει ή έρχεται και φεύγει
  3. Ο ήχος ακούγεται « ρομποτικός» και αλλοιωμένος
  4. Αυτά που ακούτε είναι παραμορφωμένα και με ασάφεια
  5. Το ακουστικό σταματά να λειτουργεί εντελώς και στη συνέχεια ξεκινά ξανά. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ανά διαστήματα και όχι συνεχόμενα.

Πως γίνεται να διορθωθεί ένα ακουστικό βαρηκοΐας .

Για αρχή πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ακουστικό σας δεν λειτουργεί σωστά . Ελέγξτε την περίπτωση να έχει διαβρωθεί η μπαταρία ή οι επαφές της μπαταρίας που είναι το σημείο που αγγίζουν οι μπαταρίες σε ένα μηχανισμό ακουστικού. Καθαρίστε τα και αφαιρέστε την υγρασία με μια στεγνή μπατονέτα. Εάν μια μπαταρία είναι διαβρωμένη θα διαπιστώσετε πως έχει πάνω της μια λευκή σκόνη και θα πρέπει να πεταχτεί αμέσως. Επιπλέον , σιγουρέψτε πως ο λόγος που δεν ακούτε ή δεν λειτουργεί το ακουστικό , δεν είναι το κερί είτε μέσα στο αυτί είτε πάνω στο ακουστικό.  Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο ασθενής νομίζει πως το ακουστικό του έχει χαλάσει , ενώ στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται είναι ένας καλός καθαρισμός και απομάκρυνση του κεριού. Εφόσον είστε σίγουροι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει τότε μπορείτε να θεωρήσετε ότι ευθύνεται η υγρασία. Σε περίπτωση οπισθωτιαίου ακουστικού η ύπαρξη υγρασίας μπορεί να είναι εμφανής , αφού θα παρατηρήσετε σταγονίδια στο σωληνάκι που συνδέει το εκμαγείο με το ακουστικό.

Ταμπλέτες Αφύγρανσης και Αφυγραντήρας

Μία πολύ καλή λύση για την καταπολέμηση της υγρασίας είναι η αγορά ενός αφυγραντήρα ή ταμπλετών Αφύγρανσης. Για τα ενδοωτιαία ακουστικά είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί η υγρασία. Ένας αφυγραντήρας λοιπόν θα σας έλυνε τα χέρια καθώς πρόκειται για μία συσκευή που πολύ επιτυχημένα απομακρύνει όποια ίχνη υγρασίας υπάρχουν στο ακουστικό σας. Το ίδιο ισχύει και για τις ταμπλέτες Αφύγρανσης.

Προστατέψτε τα αυτιά σας με Ωτοασπίδες

Ωτοασπίδες Συστήματα Ακοής

Οι ωτοασπίδες μπορούν να λειτουργήσουν σαν προστασία για τα αυτιά κρατώντας τα ζεστά, ενώ ταυτόχρονα μας προστατεύουν και από τους δυνατούς θορύβους. Ακόμη και ένα άτομο με απώλεια ακοής μπορεί να φοράει ωτοασπίδες για να αποφεύγει τέτοιους θορύβους και κρότους. Οι ωτοασπίδες λοιπόν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για το χειμώνα , αλλά και για το υπόλοιπο έτος , αφού διατηρούν το επίπεδο θορύβου σε ασφαλές σημείο.

Μπορεί ο κρύος καιρός να προκαλέσει εμβοές στα αυτιά;

Για μερικούς ανθρώπους, ο χειμώνας πυροδοτεί τις εμβοές τους και τον πόνο στα αυτιά λόγω κρύου. Έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότερες αναζητήσεις στο διαδίκτυο για εμβοές γίνονται κατά την περίοδο των χειμερινών μηνών .Θεωρείται ωστόσο ότι αυτό συμβαίνει όχι τόσο λόγω ψύχους αλλά κυρίως λόγω της έξαρσης των λοιμώξεων και γριπών ( οι οποίες μπορεί να αυξήσουν την πίεση στο αυτί ) , ενώ παρατηρείται και η κατανάλωση περισσότερων αλμυρών τροφών το χειμώνα, γεγονός που μπορεί να αυξήσει την πίεση και να επηρεάσει ακόμα και τα αυτιά. Οι απότομες αλλαγές του καιρού μπορεί να αφήσουν τα αυτιά σας βουλωμένα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Προσθέστε μια εποχική αναπνευστική λοίμωξη που διογκώνει τα ιγμόρεια σας και μπορεί να έχει πολύ κακά αποτελέσματα για την ακοή σας.  Επιπλέον σε περίπτωση που σκοπεύετε να πετάξετε σε κάποιο προορισμό, φροντίστε τα αυτιά σας να μην είναι καθόλου βουλωμένα καθώς μπορεί να προκύψει ρήξη τυμπάνου ή σοβαρή λοίμωξη οδηγώντας σε προσωρινή απώλεια ακοής ή άλλα προβλήματα