Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Κοχλιακά εμφυτεύματα και ακουστικά βαρηκοΐας

Ακουστικά βαρηκοΐας η Κοχλιακά εμφυτεύματα ;

Περίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανοί φορούν ακουστικά βαρηκοΐας , ενώ μόνο 50.000 Αμερικανοί έχουν κοχλιακά εμφυτεύματα. Εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε πολύ σοβαρή έως βαθιά απώλεια ακοής (κώφωση), η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν η απώλεια ακοής σας δεν είναι σε αυτά τα στάδια, τότε το ακουστικό μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς.

Η διαφορά μεταξύ κοχλιακών εμφυτευμάτων και ακουστικών

Αν και τα κοχλιακά εμφυτεύματα και τα ακουστικά βαρηκοΐας  μπορεί να φαίνονται ότι κάνουν παρόμοια πράγματα με την πρώτη ματιά, στην πραγματικότητα είναι δύο πολύ διαφορετικοί μηχανισμοί. Τα ακουστικά είναι αφαιρούμενες συσκευές ενώ τα κοχλιακά εμφυτεύματα απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Ένα ακουστικό μεγεθύνει ορισμένους ήχους και μειώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος και άλλους ανεπιθύμητους ήχους. Ένα κοχλιακό εμφύτευμα, εμφυτεύεται χειρουργικά και στέλνει ηλεκτρικές ωθήσεις μέσω του ακουστικού νεύρου. Ο εγκέφαλος αναγνωρίζει αυτές τις ωθήσεις ως ήχο. Επίσης, ενώ ένα ακουστικό βαρηκοΐας  μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως ή σχεδόν την ακοή, ένα κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί μόνο να προσομοιώνει την ακοή.

Κοχλιακά εμφυτεύματαΑκουστικά βαρηκοΐας
Μπορεί να κοστίσει μέχρι και 70.000€Συνήθως κοστίζουν μεταξύ € 1.000 – € 3.000  το καθένα  
Η χρήση ενός δεν παράγει την παραδοσιακή ακοή και απαιτεί θεραπεία για να μάθει  να αναδημοσιεύσει την ακοή         Λειτουργεί για άτομα με ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ζάλη, παράλυση και επιπλέον απώλεια κάθε ακοήςΔεν είναι μόνιμο και μπορεί να αφαιρεθεί εάν προκαλεί ερεθισμό ή δυσφορία
Τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορούν να επηρεάσουν τις μαγνητικές τομογραφίεςΑφαιρείται  για ιατρικές διαδικασίες
Απαιτείται προσοχή όταν εκτελείτε αθλήματα, ειδικά θαλάσσια σπορ Μπορεί να φορεθεί κατά τη διάρκεια των περισσότερων αθλημάτων, αν και απαιτείται κάποια φροντίδα

Τι είναι τα Κοχλιακά εμφυτεύματα ;

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που παρέχουν ήχο σε άτομα με σημαντική ή βαθιά απώλεια ακοής. Όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας , τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να ακούσετε καλύτερα. Η κύρια διαφορά είναι ότι εμφυτεύονται χειρουργικά κάτω από το δέρμα πίσω από το αυτί και δεν αφαιρούνται. Ένα κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί να είναι η καλύτερη  επιλογή κάποιες φορές για παιδιά ή ενήλικες που δεν μπορούν να τους  βοηθήσουν τα ακουστικά βοηθήματα (ακουστικά βαρηκοΐας).

Ένα κοχλιακό εμφύτευμα λειτουργεί ως πρόσθετο εξάρτημα για τα κατεστραμμένα τμήματα του εσωτερικού του αυτιού. Το εμφύτευμα αποτελείται από δύο μέρη: ένα εξωτερικό τμήμα με μικρόφωνο και επεξεργαστή και ένα εσωτερικό τμήμα που μεταδίδει ηλεκτρικούς παλμούς στο ακουστικό νεύρο.

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβληθούν σε ακουστική και ψυχολογική αξιολόγηση, σε ιατρικές εξετάσεις και σε μελέτες απεικόνισης. Λόγω της μεγάλης δέσμευσης μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς (ή οι γονείς τους) μπορεί να λαμβάνουν συμβουλές σχετικά με τις επιδόσεις και τους περιορισμούς των συσκευών.

 Το εμφύτευμα τοποθετείται χειρουργικά σε χειρουργική επέμβαση δύο έως τεσσάρων ωρών υπό γενική αναισθησία. Τέσσερις έως έξι εβδομάδες αργότερα ή μόλις θεραπευτεί η χειρουργική περιοχή ο παραλήπτης επιστρέφει εφοδιασμένος με το εξωτερικό εξάρτημα ώστε να ενεργοποιήσει και να προγραμματίσει τη συσκευή του.

Κοχλιακά εμφυτεύματα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κοχλιακού εμφυτεύματος

Κοχλιακά εμφυτεύματα, πλεονεκτήματα

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή κάποιων ανθρώπων και να έχουν πολλά οφέλη. Κάνουν την επικοινωνία και την κοινωνική αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους ευκολότερη. Επιπλέον, μπορούν να χαρούν δραστηριότητες και ενδιαφέροντα τα οποία προηγουμένως ήταν απαγορευτικά π.χ. κάποιος με κοχλιακό εμφύτευμα μπορεί πλέον να ακούει μουσική. Για τα μωρά και τα παιδιά, τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι λιγότερο πιθανό να τραβηχτούν και να χαθούν.

Μειονεκτήματα των κοχλιακών εμφυτευμάτων

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα μπορεί επίσης να έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Απαιτούν χειρουργική επέμβαση, η οποία δεν παύει να είναι μια σοβαρή εγχείρηση ποσό μάλλον για παιδιά. Η χειρουργική επέμβαση για κοχλιακά εμφυτεύματα περιλαμβάνει αναισθησία, η οποία φέρει πάντοτε ορισμένους κινδύνους. Εάν η συσκευή δεν λειτουργεί, ή χρειάζεται να επισκευαστεί, μπορεί να απαιτηθεί επιπλέον χειρουργική επέμβαση. Η τιμή για τη χειρουργική επέμβαση εμφύτευσης μπορεί να φτάσει τα € 30.000 και οι αρχικές διαβουλεύσεις και οι επακόλουθες θεραπείες μπορεί να κοστίζουν επιπλέον € 10.000 έως € 30.000.

Τι είναι τα Ακουστικά βαρηκοΐας

Τα Ακουστικά βαρηκοΐας είναι μικρές συσκευές που φοριούνται μέσα ή γύρω από το αυτί και βοηθούν τους χρήστες να ακούν καλύτερα. Στο παρελθόν, τα περισσότερα βοηθήματα ακοής ήταν αναλογικά, αλλά σήμερα τα περισσότερα είναι ψηφιακά. Είναι εξοπλισμένα με πολύπλοκη τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμπειρία ακοής τους. Η αγορά ακουστικών σήμερα είναι τεράστια και αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε επίπεδο τεχνολογικής κατάρτισης και ικανότητας. Τα ακουστικά έρχονται σε ένα ευρύ φάσμα τιμών.

Τα Ακουστικά βαρηκοΐας μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά  σήματα. Αυτά τα σήματα, με τη σειρά τους, ενισχύονται. Τα ψηφιακά ακουστικά είναι προηγμένης τεχνολογίας και μετατρέπουν τα ηχητικά κύματα σε αριθμητικούς κώδικες. Αυτοί οι αριθμητικοί κώδικες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το βήμα και την ένταση του ήχου. Το ακουστικό χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ενισχύσει ορισμένες συχνότητες και να μειώσει άλλες. Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Ακουστικά βαρηκοΐας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οφέλη των Ακουστικών βαρηκοΐας

Τα Ακουστικά βαρηκοΐας κοστίζουν λιγότερο από τα κοχλιακά εμφυτεύματα ,ενώ τα προηγμένα  Ακουστικά βαρηκοΐας  μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν αλλαγές στο περιβάλλον ακρόασης και να αλλάξουν αυτόματα τις ρυθμίσεις, ή την ένταση. Τα προγράμματα μνήμης μπορούν να θυμούνται τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να αλλάζουν αυτόματα σε αυτές.

Μαζί με προγράμματα ανάκλησης, ανατροφοδότησης και μείωσης του θορύβου, υπάρχουν και προγράμματα εμβοής τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμβοής με το να παίζουν χαλαρωτικούς ήχους.

Υπάρχουν ειδικά μουσικά προγράμματα που σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική με σαφήνεια χωρίς καμία παραμόρφωση ήχου. (Ορισμένα προγράμματα ακύρωσης ανατροφοδότησης μπορούν να παραμορφώσουν τον ήχο μουσικής). H δυνατότητα Bluetooth σας επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο από συσκευές πολυμέσων στα ακουστικά σας. Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο.

Μειονεκτήματα των Ακουστικών βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βοηθήματα που παρέχουν μια πραγματικά προσαρμόσιμη, ποιοτική εμπειρία είναι ακριβά. Ένα κοινό πρόβλημα με τα βοηθήματα ακοής είναι η ανεπιθύμητη ανατροφοδότηση, είτε από τον άνεμο είτε από άλλους θορύβους, αν και οι εμπειρογνώμονες εργάζονται σκληρά για τεχνολογίες που μειώνουν αυτήν την ανατροφοδότηση και πολλά βοηθήματα ακοής σήμερα έχουν προσαρμογές που μειώνουν την ανατροφοδότηση. Ένα άλλο μειονέκτημα των βοηθημάτων ακοής είναι ότι πρέπει να επανατοποθετούνται από καιρό σε καιρό λόγω αλλαγών στο σώμα του χρήστη. Ορισμένα βοηθήματα ακοής, ανάλογα με το μοντέλο, πρέπει επίσης να καθαρίζονται συχνά.