Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Προσαρμογή με Ακουστικά Βαρηκοΐας

Πώς πραγματικά αισθάνεται κάποιος που φοράει ακουστικά βαρηκοΐας;

Για πολλούς ανθρώπους η προσαρμογή με τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ωστόσο στην πορεία ανταμείβονται, αφού τους παρέχεται μία σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής.

Σε μία Φινλανδική μελέτη διαπιστώθηκε ότι το 56% των ατόμων με προβλήματα ακοής υποφέρουν στην καθημερινή τους ζωή, λόγω της απώλειας της ακοής τους. Πολλοί απομονώνονται στον εαυτό τους και αισθάνονται ότι η ποιότητα ζωής τους μειώνεται. Το 58 % αισθάνεται αμηχανία και το 64% αισθάνεται ανήμπορο.

Όταν φοράμε ακουστικά βαρηκοΐας για πρώτη φορά, οι ήχοι μπορεί να φαίνονται πολύ δυνατοί! Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει μια σταδιακή προσαρμογή στη μη ικανότητα καλής ακουστικής λόγω πτώσης της ακοή σας. Στην αρχή είναι δύσκολο γιατί πρέπει να συνηθίσετε τη «νέα σας ακοή» με τη χρήση ακουστικών, και για αυτό το λόγο μπορεί να σας φανούν περίεργοι κάποιοι ήχοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχήσετε καθώς είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και χρειάζεται να δώσετε χρόνο προσαρμογής στον εαυτό σας.  Σκεφτείτε για παράδειγμα την πρώτη φορά που φορέσατε γυαλιά μυωπίας πόσο περίεργο ήταν.

Κάποια συμπτώματα που συναντάτε είναι τα έξης:

  • Ακούτε ηχώ.
  • Νιώθετε  ότι τα αυτιά σας είναι μπλοκαρισμένα.
  • Παρατηρήσατε ότι η φωνή σας ακούγεται λίγο πιο δυνατά.
  • Νιώθετε κουρασμένοι εξαιτίας των νέων ήχων που ακούτε.

Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να συνηθίσει σε αυτές τις αλλαγές, όμως τα αυτιά σας σύντομα θα προσαρμοστούν στην νέα ακουστική σας, απλά πρέπει να τους δώσετε κάποιο χρόνο. Όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐα σας, τόσο περισσότερους ήχους θα αντιλαμβάνεστε με τη πάροδο του χρόνου. Αυτά θα γίνουν σταδιακά μέρος της καθημερινής σας ζωής.

Βελτίωση στην κατανόηση της ομιλίας σας

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τον τρόπο που ακούτε τους ανθρώπους που μιλούν μέσα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον, είναι η χρήση σύγχρονων ακουστικών βαρηκοΐας τα οποία προσαρμόζονται αυτόματα σε διαφορετικά ηχητικά επίπεδα. Τα ακουστικά αντί να εξαλείψουν τελείως τον θόρυβο του περιβάλλοντος, θα ανασηκώσουν τις φωνές πάνω από το θόρυβο αυτό για να σας επιτρέψουν την φυσιολογική συνομιλία.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι εντελώς αθέατα και απαρατήρητα

Πολλοί ανησυχούν πως θα φαίνονται φορώντας ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Στην πραγματικότητα, τα σύγχρονα ακουστικά είναι πολύ κομψά και διακριτικά, αφού με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και πιο μικρά και εντελώς αθέατα, ώστε να κρύβονται διακριτικά πίσω από το αυτί ή μέσα στο αυτί.

Για αυτό μην απογοητεύεστε και δώστε χρόνο στα νέα σας ακουστικά, και θα ανταμειφτείτε πλήρως καθώς θα επανέλθετε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής σας, χωρίς να ρωτάτε τους άλλους  «Ε ;», «Τι»; , «Πως»;