Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Φθηνό ή υψηλής τεχνολογίας ακουστικό βαρηκοΐας;

Ο Μιχάλης και η Ροδούλα, εξειδικευμένοι ακοοπροθετιστές, με συνεχή επιμόρφωση σε Γερμανία και Ελβετία , μπορούν να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση.

Η εταιρεία ,διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους ,όπου γίνονται τεστ, μετρήσεις , δοκιμές ,κατανόηση ομιλίας σε ήσυχο και απομονωμένο από θορύβους περιβάλλον, σε πραγματικές συνθήκες , με ταυτόχρονες ομιλίες , με τηλεόραση , με προσομοίωση ειδικών συνθηκών ώστε να εντοπιστεί επ’ ακριβώς το πρόβλημα.

Οικονομικά Ακουστικά βαρηκοΐας / βασικά μοντέλα

Πρώτον, κοστίζουν λιγότερο. Εάν χρειάζεστε δύο ακουστικά βαρηκοΐας, η εξοικονόμηση σε ένα πιο προηγμένο μοντέλο είναι αρκετά σημαντική. Έχουν λιγότερα κανάλια. Όσο περισσότερα κανάλια διαθέτει ένα ακουστικό, τόσο πιο αποτελεσματική ρύθμιση για να φτάσουμε στο 100% του αποτελέσματος. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα του ήχου μπορεί να μην είναι τόσο καλή σε απαιτητικά περιβάλλοντα όπως ένας χώρος εργασίας ή ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός Τα οικονομικά ακουστικά έχουν λιγότερα μικρόφωνα έτσι ώστε να ενισχύουν τα πάντα γύρω σας αντί να εστιάζουν σε μια περιοχή. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την ακρόαση ομιλίας σε θορυβώδεις καταστάσεις.

Έχουν λιγότερα προγράμματα και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμα ή την ένταση ήχου χειροκίνητα.

Ωστόσο, εάν ξοδεύετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στο σπίτι ή σε ήσυχο περιβάλλον και χρειάζεστε ένα ακουστικό για συνομιλίες 1-1, είναι απίθανο να χρειαστείτε πολλά προγράμματα ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και τον όγκο του συχνά.

Ορισμένα βασικά βοηθήματα ακοής είναι ασύρματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συγχρονίσουν τις ρυθμίσεις τους, οπότε αν αλλάξετε την ένταση ενός ήχου, αλλάζουν αυτόματα. Αυτός ο τύπος ακουστικού μπορεί επίσης να διαθέτει τηλεχειριστήριο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κουμπιά.

Τα προγράμματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν πρόγραμμα ακύρωσης ανατροφοδότησης, το οποίο μειώνει τον θόρυβο που σφυρίζει ή ένα πρόγραμμα μείωσης θορύβου. ενώ δεν διαθέτουν δυνατότητα Bluetooth.

Προχωρημένα ακουστικά βαρηκοΐας / δαπανηρά μοντέλα

Το οικονομικό φυσικά είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των προηγμένων μοντέλων, είναι σίγουρα το κύριο πράγμα που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να επιλέξουν κάτι πιο βασικό. Αλλά πριν κάνετε μια επιλογή, εξετάστε τα πρόσθετα που παρέχει ένα προηγμένο ακουστικό.

Έχουν περισσότερα κανάλια. Επειδή υπάρχουν περισσότερα κανάλια, καθένα με μικρότερο εύρος ζώνης συχνοτήτων, τα ακουστικά βοηθήματα μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια στην απώλεια ακοής σας, καθιστώντας τους ήχους και την ομιλία σαφέστερους.

Έχουν περισσότερα μικρόφωνα. Περισσότερα μικρόφωνα σημαίνει ότι τα ακουστικά μπορούν να πάρουν ήχο από μια περιοχή ενώ μειώνουν τον ήχο από το άλλο. Αυτό είναι χρήσιμο όταν πρέπει να εστιάσετε στη συνομιλία μπροστά σας και να μειώσετε τον θόρυβο πίσω από σας.

Έχουν περισσότερα προγράμματα, και υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Μερικά από τα πιο χρήσιμα είναι τα προγράμματα ανίχνευσης ομιλίας και τα προγράμματα μείωσης θορύβου. Αυτά αλλάζουν αυτόματα την εστίαση των μικροφώνων για να καταστήσουν την ομιλία πιο ξεκάθαρη.

Εάν είστε ευαίσθητοι σε έντονο θόρυβο, ένα πρόγραμμα μαλάκυνσης ήχου μπορεί να μειώσει τον ήχο ξαφνικού δυνατού θορύβου, καθιστώντας πιο άνετη συνομιλία . Τα προηγμένα Ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν αλλαγές στο περιβάλλον ακρόασης και να αλλάξουν αυτόματα τις ρυθμίσεις ή την ένταση. Τα προγράμματα μνήμης μπορούν να θυμούνται τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να αλλάζουν αυτόματα σε αυτές.

Μαζί με προγράμματα ανάκλησης ανατροφοδότησης και μείωσης του θορύβου από το θόρυβο, μπορεί να έχουν προγράμματα εμβοής τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμβοής με το να παίζουν χαλαρωτικούς ήχους.

Υπάρχουν ειδικά μουσικά προγράμματα που σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική με σαφήνεια χωρίς καμία παραμόρφωση ήχου. (Ορισμένα προγράμματα ακύρωσης ανατροφοδότησης μπορούν να παραμορφώσουν τον ήχο μουσικής). H Δυνατότητα Bluetooth σας επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο από συσκευές πολυμέσων στα ακουστικά σας. Διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο.