Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Τι είναι Τεχνητή Νοημοσύνη στα ακουστικά βαρηκοΐας

Μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις στην τεχνολογία ακουστικών βαρηκοΐας σήμερα είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που βοηθά πολλές επιχειρήσεις, γιατρούς και εκπαιδευτικούς να κάνουν περισσότερα με καλύτερη πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες. Η τεχνητή νοημοσύνη στα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ένα συναρπαστικό εργαλείο και για όσους αναζητούν έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να έχουν καλύτερη απόδοση στα ακουστικά τους, σίγουρα είναι η ιδανική αναβάθμιση

Τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν δει πολλές ενημερώσεις και εκσυγχρονισμούς τα τελευταία χρόνια. Πολλές από αυτές τις εξελίξεις αφορούν αυτόματα χαρακτηριστικά όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Το AI, μαζί με άλλα εργαλεία όπως η μηχανική μάθηση και οι αισθητήρες δραστηριότητας, στοχεύουν στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας ενός ατόμου με τη συσκευή του. Πώς λειτουργεί; Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση αυτών των συσκευών;

Τώρα τι κάνουν τα ακουστικά βαρηκοΐας με τεχνητή νοημοσύνη;

Η τεχνολογία AI χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λειτουργεί για να επιτρέψει στα ακουστικά βαρηκοΐας να μάθουν περισσότερα για τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις ενός ατόμου. Για παράδειγμα, εάν επισκέπτεστε ένα εστιατόριο και κάθεστε σε ένα τραπέζι με μια ομάδα ανθρώπων, πιθανότατα θέλετε να ακούσετε τους ανθρώπους να μιλάνε σε εσάς και μαζί σας. Δεν θέλετε να ακούτε τα πιάτα να κουδουνίζουν ή τους ήχους άλλων ανθρώπων κοντά.

Με τον καιρό, ορισμένα ακουστικά με τεχνητή νοημοσύνη μαθαίνουν να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας. Σε μια κατάσταση όπως αυτή, το ακουστικό βαρηκοΐας αναγνωρίζει τις φωνές των ανθρώπων γύρω σας ως τον ήχο-στόχο που θέλετε να ακούσετε. Στη συνέχεια λειτουργεί για να φιλτράρει τον άλλο ήχο και ενισχύει τις φωνές. Αυτό σας δίνει περισσότερη ικανότητα να ακούτε σωστά και βελτιώνει την ποιότητα της εμπειρίας που έχετε. Μειώνοντας το θόρυβο του περιβάλλοντος και βελτιώνοντας τη σαφήνεια της ομιλίας, αποκομίζετε περισσότερα οφέλη από την ακοή ως αποτέλεσμα.

Τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στα ακουστικά βαρηκοΐας AI

Μηχανική εκμάθηση: Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί αλγόριθμους για την ταξινόμηση του ήχου και τη λήψη αποφάσεων ή προβλέψεων.

‍Βαθιά νευρωνικά δίκτυα: Αυτή η τεχνολογία μαθαίνει τις συνήθειες του εγκεφάλου σας καθώς συναντά ακουστική είσοδο και ανταποκρίνεται χωρίς ρητό προγραμματισμό.

Η τεχνητή νοημοσύνη στα ακουστικά βαρηκοΐας αλλάζει ραγδαία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν εντυπωσιακό και καθαρό ήχο. Λάβετε υπόψη μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο.

Το ακουστικό σας μαθαίνει για τα άτομα με τα οποία μιλάτε συχνά. Είναι σε θέση να αναγνωρίσει, με την πάροδο του χρόνου, τις φωνές που θέλετε να ακούτε πιο συχνά. Αυτό μπορεί να είναι το παιδί, ο σύζυγος ή ο συνάδελφός σας. Όταν ακούγονται αυτοί οι ήχοι, το ακουστικό βαρηκοΐας τους αναγνωρίζει και δίνει προτεραιότητα σε αυτούς τους ήχους. Αυτό σημαίνει ότι όταν πηγαίνετε σε αυτό το επαγγελματικό μεσημεριανό ραντεβού, μπορείτε να ακούσετε καλύτερα το άτομο με το οποίο είστε.

Το ακουστικό ακούγεται στις τηλεοπτικές σας εκπομπές. Ίσως υπάρχει μια παράσταση που παρακολουθείτε κάθε μέρα. Είναι προτεραιότητα για εσάς. Με την πάροδο του χρόνου, το ακουστικό βαρηκοΐας αρχίζει να το αναγνωρίζει. Ως αποτέλεσμα, όταν αυτή η εκπομπή προβάλλεται στην τηλεόραση κάθε βράδυ, προσαρμόζεται και συντονίζεται σε αυτόν τον ήχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εστιάσετε συγκεκριμένα σε αυτούς τους ήχους. Επιτρέπει την εστίαση στην τηλεόραση και όχι στους υπόλοιπους ήχους στο χώρο σας.

Θα πάτε σε ένα ραντεβού με έναν γιατρό. Όλοι στο κτίριο φορούν μάσκα. Αυτό σας κάνει πολύ πιο δύσκολο να μπορείτε να τους ακούσετε. Το ακουστικό AI μαθαίνει να αναγνωρίζει ότι θέλετε να ακούσετε το άτομο να μιλάει ακόμα κι αν ακούγεται πνιχτό. Σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να δώσει προτεραιότητα στη φωνή αυτού του ατόμου, δίνοντάς σας καλύτερη διαύγεια σε αυτό το περιβάλλον.

Η τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται για να κάνει περισσότερα με τα ακουστικά βαρηκοΐας, μετατρέποντάς τα από απλή συσκευή σε εργαλείο που μαθαίνει και προσαρμόζεται για να βελτιώσει την ακουστική σας ικανότητα και τη συνολική ποιότητα ζωής.

Πώς το κάνει αυτό ένα ακουστικό AI;

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνεται στο πεδίο. Όσο περισσότεροι τρόποι μπορούν οι κατασκευαστές να το εφαρμόσουν, τόσο περισσότερες ευκαιρίες υπάρχουν για να δείτε βελτιωμένη ποιότητα ήχου.

Όπως σημειώθηκε, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι ότι η συσκευή ακούει ομιλία που είναι σημαντική για εσάς, ενώ βοηθά στο φιλτράρισμα ή την καταστολή του ανεπιθύμητου θορύβου σε αυτόν τον χώρο. Μια άλλη ευκαιρία έρχεται στο να μπορέσετε να βελτιώσετε τους ήχους της ομιλίας. Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακούσουν καλά τη φωνή ενός ατόμου λόγω μιας μάσκας, για παράδειγμα.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ορισμένες συσκευές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ένα άτομο αλληλεπιδρά και μιλάει στο τηλέφωνο. Όταν σηκώνετε το τηλέφωνο για να μιλήσετε με κάποιον, θέλετε να μηδενίσετε αυτούς τους ήχους, όχι τους ήχους γύρω σας. Το AI το επιτρέπει αυτό. Βοηθά στη ροή των καθαρών ήχων του τηλεφώνου σε εσάς. Αυτό μπορεί να το κάνει ακόμη και με μουσική, επιτρέποντάς σας να έχετε έναν καθαρό, καθαρό ήχο που έρχεται από τη συσκευή σας, όπως υποτίθεται ότι ακούγεται.

Μερικά ακουστικά τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνουν ακόμη περισσότερα στον τρόπο λειτουργίας τους. Για παράδειγμα, ορισμένα έχουν ενσωματωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης δραστηριότητας. Αυτός είναι ένας τρόπος για τη συσκευή να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πόσα βήματα έκανες; Ξάπλωσες όλη μέρα στο κρεβάτι; Η παρακολούθηση δραστηριότητας είναι σημαντική για τη συνολική σωματική και ψυχική ευεξία. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν κάνετε πολλά βήματα κάθε μέρα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ενισχύσετε την τροποποίησή σας για να επιστρέψετε εκεί για να συνεχίσετε να εργάζεστε για την υγεία σας.

Ορισμένα έχουν επίσης ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως ανίχνευση πτώσης. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν ένα άτομο πέσει, η συσκευή αναγνωρίζει αυτή τη μοναδική κίνηση και στέλνει μια ειδοποίηση στην ιατρική περίθαλψη ή μπορεί να ειδοποιήσει απευθείας ένα αγαπημένο πρόσωπο. Άλλοι είναι σε θέση να παρακολουθούν πόσο ασχολείστε με τον κόσμο γύρω σας. Περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ή απλώς παρακολουθείτε τηλεόραση κάθε μέρα; Μερικοί παρακολουθούν επίσης την κοινωνική δέσμευση. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες κοινοποιούνται μόνο με τα άτομα με τα οποία ενδιαφέρεστε περισσότερο να τις μοιράζεστε σε συνεχή βάση.

Πλεονεκτήματα των ακουστικών βαρηκοΐας AI

Θα μπορούσε να φαίνεται ότι η επένδυση σε τεχνητή νοημοσύνη όπως αυτή δεν αξίζει τον κόπο. Εξάλλου, τα τρέχοντα ακουστικά βαρηκοΐας σας μπορεί να φαίνονται καλά για τις ανάγκες σας. Ωστόσο, αν σκεφτείτε τους πολλούς τρόπους με τους οποίους αυτό θα μπορούσε να σας ωφελήσει, ίσως αξίζει να θέσετε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση. Εξετάστε μερικά από τα οφέλη που μπορούν να προσφέρουν αυτά τα ακουστικά βαρηκοΐας.

Αποφύγετε την απογοήτευση ότι δεν μπορείτε να ακούσετε . Σε μια πολυσύχναστη αίθουσα, επιλέγετε να μην ασχολείστε με άλλους επειδή σας απασχολεί να μην μπορείτε να ακούσετε; Μισείτε να ζητάτε από τους ανθρώπους να επαναλαμβάνονται; Με αυτήν τη συσκευή, είναι λιγότερο πιθανό να το κάνετε αυτό. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο αποκάλυψε ότι τα άτομα με απώλεια ακοής κατανοούσαν μόνο το 29% της συνομιλίας παρουσία θορύβου περιβάλλοντος όταν δεν χρησιμοποιούσαν τεχνητά νοήμονα ακουστικά βαρηκοΐας. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στο 84% όταν χρησιμοποιήθηκαν ακουστικά AI.

Απολαύστε καλύτερο έλεγχο ήχου. Σε θορυβώδεις καταστάσεις, δεν χρειάζεται να καθίσετε έξω και να μην είστε μέρος της συζήτησης. Αντίθετα, μπορείτε να ασχοληθείτε πλήρως με τους άλλους. Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με τα χαρτιά στο κλαμπ χωρίς ανησυχία. Μπορείτε να πείτε την ιστορία και να ακούσετε τους φίλους σας να μιλούν. Μπορείτε να συμμετέχετε στην επαγγελματική συνάντηση με σιγουριά.

Βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σας. Ακόμα κι αν θέλετε απλώς να μπορείτε να ακούσετε το τηλεοπτικό πρόγραμμα που σας αρέσει να παρακολουθείτε ή θέλετε να ρυθμίσετε τον θόρυβο γύρω σας μετά από μια κουραστική μέρα, μπορείτε να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια αυτών των συσκευών.

Παρακολουθήστε την υγεία σας. Τα αυτιά μας θεωρούνται ένα εξαιρετικά ακριβές μέρος για τη λήψη ζωτικών στοιχείων όπως η αρτηριακή πίεση. Μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ακοής παρακολουθούν τα επίπεδα δραστηριότητας, παρακολουθούν τις πτώσεις και στέλνουν ειδοποιήσεις για βοήθεια.

Μειωμένο γνωστικό φορτίο.  Εάν έχετε απώλεια ακοής, ο εγκέφαλός σας εργάζεται υπερωρίες για να ερμηνεύσει ήχους σε περιορισμένη ακουστική είσοδο. Δεν ακούτε όλους τους ήχους που ακούτε παλιά, οπότε ο εγκέφαλός σας ξοδεύει περισσότερη ενέργεια προσπαθώντας να αναπληρώσει την απώλεια. Τα ακουστικά τεχνητής νοημοσύνης σκέφτονται όπως ο εγκέφαλός σας και μειώνουν τον φόρτο εργασίας ερμηνεύοντας και διευκρινίζοντας τους ήχους προτού φτάσουν στον ακουστικό φλοιό σας, έτσι ώστε ο εγκέφαλός σας να μην χρειάζεται να εργάζεται τόσο σκληρά.