Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Τι επιδότηση δίνει ο ΕΟΠΥΥ για ακουστικά βαρηκοΐας ;

Ο ΕΟΠΥΥ επιδοτεί την αγορά ακουστικού βαρηκοΐας απο 450€ έως 900€. Η επιδότηση μπορεί να ισχύσει ακόμα και για δύο ακουστικά βαρηκοΐας εφόσον η βαρηκοΐα είναι μεγαλύτερη ενός συγκεκριμένου ορίου.

Οποίος είναι ασφαλισμένος σε οποιοδήποτε ταμείο έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ακουστικά βαρηκοΐας με επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία, την οποία μπορεί εύκολα να κάνει ο καθένας. Ας δούμε βήμα βήμα τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

  1. Απευθυνθείτε σε νοσοκομείο, στο ΙΚΑ ή σε ιδιώτη ΩΡΛ, ώστε να κάνετε ακοόγραμμα και να πάρετε γνωμάτευση για την απώλεια ακοής σας και την ανάγκη να προμηθευτείτε ακουστικά βαρηκοΐας.
  2. Επισκεφθείτε τον ακοοπροθετιστή, ώστε να βρείτε τα κατάλληλα ακουστικά βαρηκοΐας για εσάς. Με βάση το ακοόγραμμα και τις ανάγκες σας, ένας έμπειρος ακοοπροθετιστής θα σας δώσει να δοκιμάστε διάφορα βοηθήματα ακοής, μέχρι να βρείτε αυτό που σας βολεύει και ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής σας.
  3. Αν ο πάροχος είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, τότε θα πληρώσετε το ποσό της συμμετοχής σας συν το ποσό που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ το οποίο ανέρχεται στο 450€
  4. Η επιδότηση από τον ΕΟΠΥΥ δίνεται κάθε 4 χρόνια.

Επιδότηση του Υπουργείου Παιδείας για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Το ποσό που επιδοτείται από το Υπουργείου Παιδείας ανέρχεται έως τα 1.500 ευρώ ανά ακουστικό.

Την προαναφερθείσα παροχή δικαιούνται τα παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η εν λόγω παροχή δίνεται ανά τέσσερα έτη.

Η επιδότηση του Υπουργείου Παιδείας εισπράττεται απευθείας από τους γονείς και ο χρόνος αποζημίωσης μπορεί να κυμανθεί από 2 έως 6 μήνες από την στιγμή που γίνει η κατάθεση των δικαιολογητικών.