Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Ακουστικά Βαρηκοΐας Ενδωτιαία Ποιες οι διαφορές και Τύποι.

Ενδωτιαίο ακουστικό ή μέσα στο αυτί ακουστικό (ΙΤΕ)

Αυτός ο τύπος ακουστικών είναι ο πιο γνωστός τύπος ακουστικών βαρηκοΐας. Το ακουστικό προσαρμόζεται στον έξω ακουστικό πόρο και την κόγχη του πτερυγίου του αυτιού. Ο ήχος μεταβιβάζεται στο αυτί από τον δέκτη μέσα στον έξω ακουστικό πόρο. Το ενδωτιαίο ακουστικό διαθέτει έναν διακόπτη έντασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευκινησία δακτύλων, για την τοποθέτηση και αλλαγή μπαταρίας σε σύγκριση με το οπισθωτιαίο ακουστικό.

Μέσα στον έξω ακουστικό πόρο , ενδοκαναλικό ακουστικό (ITC)

Τα ενδοκαναλικά ακουστικά γίνονται ολοένα και πιο διάσημα. Το ακουστικό εφαρμόζει στο στόμιο του έξω ακουστικού πόρου και χορηγείται σε περιπτώσεις από ήπιες έως και σοβαρές βαρηκοΐες. Ο ήχος μεταβιβάζεται στο αυτί από τον δέκτη μέσα στον έξω ακουστικό πόρο.

Μέσα στον έξω ακουστικό πόρο , ενδοκαναλικό ακουστικό (ITC)

Πλήρως μέσα στον έξω ακουστικό πόρο ακουστικό ή Αθέατο ενδοκαναλικό ακουστικό (CIC) (IIC ) Χρησιμοποιείται στις ήπιες έως τις μέτριες βαρηκοΐες. Πρόκειται για την πιο μικρή συσκευή που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Το έξω άκρο του ακουστικού βρίσκεται 1-2 χιλιοστά μέσα στο στόμιο του πόρου, ενώ το έσω άκρο του απέχει 5 χιλιοστά από το ανώτερο σημείο της τυμπανικής μεμβράνης.