Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Επαναφορτιζόμενα Ακουστικά Βαρηκοΐας Συστήματα Ακοής

Ακουστικά Βαρηκοΐας με Μπαταρίες ή επαναφορτιζόμενα ;

Αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο οι Αμερικάνοι αγοράζουν σχεδόν 180 τόνους μπαταριών κάθε χρόνο, έχει τεράστια σημασία για το καθέναν από εμάς να κατανοήσουμε πως θα ήταν αναγκαίο να κατευθυνθούμε σιγά σιγά σε επαναφορτιζόμενες μπαταριές .

Πως λειτουργούν τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά ;

Τα επαναφορτιζόμενα ακουστικά έχουν ενσωματωμένες μπαταρίες που δεν χρειάζονται τις παραδοσιακές μπαταρίες μίας χρήσης. Αντί να αφαιρέσετε τις ίδιες τις μπαταρίες, συνδέετε τα ακουστικά σας κάθε βράδυ σε μια μονάδα φόρτισης, παρόμοια με την επαναφόρτιση των smartphones.

Πλεονεκτήματα χρήσης επαναφορτιζόμενων μπαταριών

Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα σημερινά ακουστικά χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν φόρτιση έως και 30 ώρες και να διαρκέσουν περίπου πέντε χρόνια μέχρι να αντικατασταθούν.

Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι ασφαλέστερες για τα παιδιά και τα κατοικίδιά σας, καθώς τα αποτρέπετε από τον κίνδυνο να καταπιούν κατά λάθος τις μπαταρίες μιας χρήσης. 

Έχουν πιο εύκολο χειρισμό. Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα επιδεξιότητας, κινητικές διαταραχές π.χ. νόσος του Parkinson, ή έχουν σοβαρά προβλήματα με την όραση τους, αντιμετωπίζουν απευθείας πρόβλημα με τις μπαταρίες μιας χρήσης, λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους και της δυσκολίας ενδεχομένως διαχείρισης της συσκευασίας. Με τη χρήση επαναφορτιζόμενων ακουστικών βαρηκοΐας, αυτές οι ομάδες ανθρώπων επωφελούνται, αποφεύγοντας την συνεχή αγορά και αλλαγή μπαταριών. 

Έχουν ταχεία φόρτιση, όπου με μόλις 30 λεπτά φόρτισης, λειτουργούν για τις επόμενες 6 ώρες.

Μειονεκτήματα επαναφορτιζόμενων μπαταριών

Αν βρίσκεστε σε μέρος όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης του ακουστικού σας και τελειώσει η μπαταρία, θα σας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση και δεν θα μπορείτε να διαχειριστείτε το ακουστικό .

Κάποιος με πολύ ενεργό τρόπο ζωής μπορεί να χρειαστεί άμεσα τα ακουστικά του και να μην έχει χρόνο για να επαναφορτίσει ούτε για 30 λεπτά.

 Το κόστος των επαναφορτιζόμενων ακουστικών είναι ένα 20% παραπάνω από τα ακουστικά με μπαταρία μιας χρήσης.