Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

7 Λόγοι που τα Ακουστικά Βαρηκοΐας Σφυρίζουν ή Μικροφωνίζουν

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων με απώλεια ακοής. Για όσους αγωνίζονται να ακολουθήσουν συνομιλίες, δεν μπορούν να ακούσουν την τηλεόραση με τον ίδιο όγκο όπως οι άλλοι στο νοικοκυριό ή να αποφύγουν να βγουν έξω επειδή είναι πολύ δύσκολο να κοινωνικοποιηθούν, τα βοηθήματα ακοής μπορεί να είναι ένας σωστός τρόπος ζωής. Ωστόσο, όταν οι χρήστες βιώνουν υψηλό σφύριγμα από τις συσκευές τους, μπορεί να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τα οφέλη.

Το σφύριγμα προκαλείται από … Ανατροφοδότηση – Μικροφωνισμός

Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή με ηχείο και μικρόφωνο, τα ακουστικά βοηθήματα είναι επιρρεπή σε ανατροφοδότηση. Η ανάδραση συμβαίνει όταν ο ήχος που ταξιδεύει μέσω του μικροφώνου στο ηχείο παραλαμβάνεται από το μικρόφωνο και ξανά ζωντανεύει. Αυτή η αναζωογόνηση εκδηλώνεται σε ακουστικά βοηθήματα ως ήχος ή σφύριγμα. Τα βοηθήματα ακοής έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν αυτό το βρόχο ανατροφοδότησης, αλλά τα ακόλουθα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν ανατροφοδότηση:

Ακατάλληλη τοποθέτηση

Για να διοχετεύσετε σωστά τον ήχο από τον δέκτη στον ενισχυτή, το ακουστικό του ακουστικού πρέπει να τοποθετηθεί σωστά στον χρήστη. Εάν υπάρχει πολύς χώρος γύρω από το καλούπι του αυτιού, μπορεί να προκύψει ανάδραση – και συνεπώς σφυρίχτρα. Ακόμη και αν ένα ακουστικό βοήθημα έχει εγκατασταθεί σωστά αρχικά, διάφοροι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την προσαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους βάρους ή απώλειας βάρους. Αν παρατηρήσετε αύξηση της συχνότητας των ανεπιθύμητων κραυγών, επισκεφθείτε το γραφείο μας για να ελέγξετε την εφαρμογή.

Κερί

Η συσσώρευση κεριού στο κανάλι του αυτιού μπορεί επίσης να αλλάξει την προσαρμογή ενός καλούπι ακουστικού βοηθήματος ακοής και να οδηγήσει σε ανάδραση. Η αφαίρεση του κεριού από το κανάλι του αυτιού πρέπει να γίνεται από επαγγελματία. Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε τον κερί από τον εαυτό σας

Πλήρης ένταση

Αν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας με πλήρη ένταση, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία της ανατροφοδότησης. Γυρίστε την ένταση προς τα κάτω για να σταματήσετε το σφύριγμα βραχυπρόθεσμα και προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν από τους ακοοπροθετιστή μας για να συζητήσουμε ένα νέο ακουστικό βοήθημα.

Κατεστραμμένος σωληνάκι

Εάν ο σωλήνας που συνδέει το ακουστικό με το καλούπι του αυτιού είναι ραγισμένος ή σκληρυμένος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητους θορύβους. Η αντικατάσταση των σωλήνων μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Προσωρινή χαλάρωση. Το μασάζ, η ομιλία, η τοποθέτηση σε ένα καπέλο, το βούρτσισμα των μαλλιών σας και ακόμη και η αγκαλιά σας μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση στο ακουστικό σας κανάλι και το ψαλίδι.

Κατεστραμμένο ακουστικό

Εάν κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν φαίνεται να αποτελεί αιτία σφύριξης του ακουστικού σας, η ίδια η συσκευή μπορεί να καταστραφεί. Προγραμματίστε ένα ραντεβού μαζί μας για αξιολόγηση.