Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
καλύτερη απόδοση των ακουστικών βαρηκοΐας

Συμβουλές για την καλύτερη απόδοση των ακουστικών βαρηκοΐας

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργίας των ακουστικών σας. Σας παραθέτουμε κάποια tips για την καλύτερη απόδοση των ακουστικών βαρηκοΐας.

 1. Λεπτομερής και σχολαστικός καθαρισμός του ακουστικού  

Τα ακουστικά βαρηκοΐας χρειάζονται έναν καλό καθαρισμό, ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο. Πρέπει λοιπόν να τα αφαιρείτε και να τα καθαρίζετε από το κερί και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μένουν πάνω σε αυτό.

Καλό είναι να πηγαίνουμε  κάθε 3 μήνες στον ακουοπροθετιστή μας,  για να διασφαλίσουμε  ότι τα ακουστικά μας  είναι καθαρά. Ο λεπτομερής καθαρισμός μπορεί να διαρκέσει έως και 15 λεπτά ανά ακουστικό.

2. Δοκιμάστε διαφορετική Θηλή

Υπάρχουν πολλά στυλ και μεγέθη θηλών. Αν έχετε λοιπόν λάθος θηλή στο ακουστικό σας, μπορεί  να μην σας  ωφελεί στην ακουστική σας ικανότητα. Η λάθος τοποθέτηση θηλής  μπορεί να προκαλέσει  ακόμα και υπερβολική ανάδραση, δηλαδή σφύριγμα του ακουστικού.

 3. Είναι προτιμότερη η δημιουργία εκμαγείου στον ακουστικό πόρο, παρά να έχουμε θηλή.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν θηλή και όχι εκμαγείο. Ωστόσο, η θηλή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για κάθε τύπο απώλειας ακοής. Ένα προσαρμοσμένο εκμαγείο μπορεί να αποτρέψει τη μετακίνηση μέσα στο αυτί. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την ανατροφοδότηση (σφύριγμα ακουστικού) και να επιτρέψει τη σωστή ενίσχυση στις υψηλές καθώς και τις χαμηλές συχνότητες.

 4. Αφύγρανση ακουστικών βαρηκοΐας 

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ουσιαστικά  υπολογιστές που ζουν σε σκληρά περιβάλλοντα. Εκτίθενται σε υγρασία από το δέρμα σχεδόν όλη την ημέρα. Η υγρασία μπορεί να βλάψει τα μικρόφωνα και να προκαλέσει διάβρωση. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υγρασία  είναι να έχετε έναν αφυγραντήρα για ακουστικά βαρηκοΐας.

5. Επαναρύθμιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα 

Εάν έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την τελευταία ρύθμιση ακουστικού σας, θα πρέπει να  το επανελέγξετε. Μπορεί να χρειαστεί να ξανακάνετε ένα ακοόγραμμα ώστε να επαναπρογραμματιστεί σωστά.

 6. REM (Real ear measurement): Πραγματική μέτρηση ακοής

Η πραγματική μέτρηση ακοής είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τα ακουστικά σας έχουν προγραμματιστεί σωστά. Να ζητήσετε από τον ακουοπροθετιστή να σας τα ρυθμίσει μέσω του Rem. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του ακουστικού σας.