Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Ηλικιωμένη με ακουστικό βαρηκοΐας μπροστά από καθρέφτη

Συμβουλές για αγορά ακουστικού βαρηκοΐας και τι πρέπει να προσέχουμε

Με τόσους πολλούς τύπους ακουστικών  βαρηκοΐας στην αγορά, ποιο είναι το σωστό για εσάς; Η απάντηση εξαρτάται από πολλά πράγματα. Το κύριο μέλημα σας, είναι να εντοπίσετε την αιτία και τη σοβαρότητα της βαρηκοΐας σας.

7 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας

  1. Αν είστε επιρρεπείς σε υπερβολική συσσώρευση κεριού στο αυτί, ή σε λοιμώξεις του αυτιού, καλό θα ήταν να αποφύγετε τα μικρά ακουστικά βαρηκοΐας, καθώς, χαλάνε εύκολα από την υπερβολική ποσότητα κεριού στο αυτί και έτσι μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.
  2. Ίσως θελήσετε να είστε σε θέση να μειώσετε ορισμένους τύπους θορύβου και να αυξήσετε συχνότητες ήχων στις οποίες αντιμετωπίζετε μεγαλύτερο πρόβλημα ακοής, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όλα τα μικρά βοηθήματα ακοής.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ή φορητούς υπολογιστές που είναι σε θέση να στέλνουν ασύρματο σήμα, τότε μπορεί να θέλετε να έχετε ένα ακουστικό το οποίο να είναι συμβατό με ασύρματες συσκευές (wireless), που είναι σημαντικές για εσάς στην καθημερινότητά σας.
  4. Αν ανησυχείτε για το πώς θα φαίνεται  να φοράτε ακουστικό, ενημερώστε τον ακουοπροθετιστή σας. Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει προτείνοντας σας επιλογές που θα ταιριάζουν καλύτερα τόσο στις ανάγκες ακοής σας όσο και στην εμφάνισή σας.
  5. Τα ακουστικά βοηθήματα κυμαίνονται σε τιμή από περίπου 800€ έως 3.000€ το κάθε ένα, ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά. Δυστυχώς, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει μόνο ένα ακουστικό βαρηκοΐας ανά τέσσερα χρόνια, οπότε ο προϋπολογισμός σας, μπορεί να αποτελεί παράγοντα στην απόφασή σας.
  6. Τέλος, σκεφτείτε την επιδεξιότητά σας. Εάν για παράδειγμα έχετε αρθρίτιδα, ή νόσο Parkinson, μπορεί να δυσκολευτείτε να εισάγετε και να αφαιρέσετε μικρά ακουστικά (ψείρες) στο αυτί σας και να προτιμήσετε ένα μεγαλύτερο το οποίο θα είναι πιο εύκολο στο χειρισμό του.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές διαφημίσεις με ακουστικά βαρηκοΐας τα οποία ναι μεν φαίνονται πολύ καλά από άποψη κοστολόγησης, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο πως σταδιακά θα αυξήσουν τη βαρηκοΐας σας και θα σας προκαλέσουν μεγαλύτερο πρόβλημα.  

Δεδομένου ότι πολλά από τα άτομα που έχουν ανάγκη από αυτές τις συσκευές είναι ηλικιωμένα, είναι επόμενο να μην κατέχουν πολύ καλά το χειρισμό της τεχνολογίας με αποτέλεσμα να πέφτουν πιο εύκολα θύματα απατεώνων που θέλουν να βγάλουν από εκείνους χρήματα. Για αυτό το λόγο, καλό είναι πριν πάρουμε αποφάσεις για θέματα που αφορούν την υγεία μας, να ζητάμε πάντα πρώτα τη γνώμη κάποιου ειδικού. 

Αποφύγετε την αγορά ακουστικού από απόσταση

Πριν από χρόνια, τα ακουστικά βαρηκοΐας  κατασκευάζονταν σε ένα μέγεθος, το οποίο έπρεπε να εφαρμόζει σε όλους. Οι αρχικές συσκευές  ήταν σχήματος σάλπιγγας, και τοποθετούνταν στο αυτί με σκοπό τη συλλογή ηχητικών κυμάτων και τη μετατροπή τους σε πιο δυνατά

Σήμερα, τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι καλύτερα σχεδιασμένα και πιο βολικά, καθώς ο σχηματισμός τους είναι μοναδικός για το κάθε άτομο που επιλέγει την αγορά τους. Εάν επιλέξετε λοιπόν να αγοράσετε μέσω ταχυδρομείου, ίσως να μην προσαρμόζεται στο αυτί σας όπως πρέπει.  

Αντί να κάνετε την επιλογή σας τυφλά καλό είναι να πάτε σε έναν πιστοποιημένο αντιπρόσωπο ακουστικών, ο οποίος θα κάνει τις κατάλληλες ενέργειες ώστε να κατασκευαστεί ένα ακουστικό μόνο για εσάς.  Ένα ακουστικό είναι επένδυση, οπότε βεβαιωθείτε ότι αξίζει την τιμή που πληρώνετε.  Η επίσκεψη σε ένα αντιπρόσωπο σας επιτρέπει επίσης, να κάνετε συγκρίσεις διαφόρων δειγμάτων και μοντέλων για να δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει ο καθένας. Αγοράστε ένα ακουστικό υψηλής ποιότητας από το κατάλληλο κατάστημα, για να βεβαιωθείτε ότι θα έχει καλή εφαρμογή πάνω σας, καθώς και μια πραγματική εγγύηση

Μην παρασυρθείτε από τις “Μεγάλες προσφορές “

Αγοράστε ένα και θα πάρετε ένα ακόμα δωρεάν»

«Αγοράστε ένα πάρτε μπαταρίες για χρόνια δωρεάν»

«Σήμερα μόνο εκπτώσεις μισή τιμή»

Τι πρέπει να ξέρετε για να πάρετε τη σωστή απόφαση

  • Ποιο είναι το επίπεδο απώλειας της ακοής σας;
  • Τι διαφορετικά στυλ λειτουργούν καλύτερα για τη ζωή σας. Σας βολεύει καλύτερα πίσω από το αυτί ή θέλετε κάτι πιο συμπαγές και κρυφό;
  • Τι κάνει κάθε λειτουργία και πώς βελτιώνει την ακοή σας;
  • Ποια είναι η εγγύηση;
  • Υπάρχουν κρυφές χρεώσεις;
  • Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής της μπαταρίας;
  • Να είναι αξιόπιστη εταιρία και επώνυμο το ακουστικό (όχι κινέζικο).

Αυτά είναι όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που θα πρέπει να κάνετε σε έναν ειδικό πριν επιλέξετε το ακουστικό σας. Τα ακουστικά αποτελούν πολύτιμο βοηθό στην καθημερινότητα για έναν άνθρωπο με απώλεια ακοής . Για αυτό το λόγο κάντε την επιλογή σας σωστά και αποφύγετε τις απάτες όσο δελεαστικές και αν φαίνονται.