Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Πόσες ώρες πρέπει να φοράμε τα ακουστικά βαρηκοΐας;

Καθώς προσαρμόζεστε στη χρήση των ακουστικών βαρηκοΐας σας, ίσως αναρωτιέστε πόσο καιρό πρέπει να τα φοράτε .Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας τα φορούν συχνά, ειδικά εκείνοι που EXOYN ενεργή κοινωνική ζωή. Ωστόσο, εάν μόλις αρχίσατε να χρησιμοποιείτε ακουστικά βαρηκοΐας, ή θέλετε να αρχίσετε να τα φοράτε πιο συχνά, η μεταβατική περίοδος μπορεί να είναι δύσκολη. Όπως αφιερώνετε χρόνο στην εκμάθηση μιας νέας ικανότητας ,έτσι θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και στη διαχείριση του ακουστικόυ σας, γιατί αλλιώς η λάθος χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε απογοήτευση και δυσαρέσκεια.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που αρχίζουν να χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας, αισθάνονται περίεργα στην αρχή. Χρειάζεται λίγος χρόνος μέχρι να εκπαιδευτεί ο εγκέφαλό σας στο να επεξεργάζεται αναλόγως τον ήχο, οπότε μην αποθαρρύνεστε εάν σας δυσκολεύει το να φοράτε τα ακουστικά σας όλη την ημέρα.

Πρέπει να φοράω τα ακουστικά μου όλη την ώρα;

Παρόλο που δεν πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας, υπάρχουν αδιαμφισβήτητα οφέλη από τη συνεχή χρήση των ακουστικών σας. Εάν δυσκολεύεστε να ακούσετε θόρυβο για περισσότερο από μερικές ώρες την ημέρα, δεν πρέπει να αισθάνεστε πιεσμένοι προσπαθώντας να ”τεντώσετε” τα αυτιά σας. Αυτό θα σας κάνει να κουραστείτε και να δυσαρεστηθείτε από τα ακουστικά σας.

Ωστόσο, αν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως όταν πηγαίνετε για δείπνο, ή σε κάποια κοινωνική σας υποχρέωση , τότε μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο . Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι σαν τα γυαλιά σας , δεν λειτουργούν τέλεια τη στιγμή που τα φοράτε, απαιτούν μια περίοδο προσαρμογής.

Όσο περισσότερο φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας, τόσο περισσότερο θα σας αρέσει να τα φοράτε. Ο εγκέφαλός σας θα μάθει να επεξεργάζεται τον ήχο και να φιλτράρει τον θόρυβο και θα συνηθίσετε και τον ήχο της δικής σας φωνής. Ωστόσο, αυτό απαιτεί εξάσκηση και χρόνο.

Για αυτό είναι απαραίτητη μια περίοδος προσαρμογής. Πρέπει να μάθετε το σωστό τρόπο χρήσης των ακουστικά σας και να αφιερώνετε χρόνο για να τα φοράτε. Με αυτόν τον τρόπο, ο εγκέφαλός σας θα έχει προσαρμοστεί στην νέα ακουστική.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας όλη την ώρα; Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πρωταρχικό όφελος της συχνής χρήσης ακουστικών βαρηκοΐας είναι απλό: θα εξοικειωθείτε καλύτερα με τον ήχο. Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε συνηθίσει να ακούτε όλο και λιγότερο με την πάροδο των ετών και για ‘αυτό μερικοί ήχοι μπορεί να ακούγονται αρχικά περίεργοι ,η συχνή χρήση επαναφέρει την ποιότητα των ήχων όπως τα πουλιά, τα βήματα ή τη βροχή. Η μουσική θα ακούγεται καλύτερα και η δική σας φωνή θα γίνει οικεία.

Οι ηλικιωμένοι ωφελούνται επίσης πολύ από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας. Με την τόνωση του εγκεφάλου με διαφορετικούς τρόπους, η ψυχική τους υγεία βελτιώνεται. Πολλοί ηλικιωμένοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν ακουστικά βαρηκοΐας ή δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν απώλεια ακοής . Καθώς η ικανότητά τους να ακούνε εξασθενεί .Η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας μπορεί να τονώσει τον εγκέφαλο, διατηρώντας τον υγιή και επιτρέποντάς τους, να κοινωνικοποιηθούν καλύτερα με τον κόσμο.

Εξοικείωση με τα ακουστικά βαρηκοΐας

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι όταν τους λένε να φορούν τα ακουστικά τους περισσότερο. Οι ήχοι που δεν έχετε ακούσει για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι περίεργοι και δυνατοί, και έτσι νιώθετε ότι ξεπερνάτε τα όριά σας και αυτό σας οδηγεί σε πονοκεφάλους και εξάντληση.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα όριά σας και να δοκιμάζετε τα ακουστικά στην αρχή πιο χαμηλά . Μπορείτε να τα ρυθμίσετε στο δικό σας ρυθμό και να προσαρμόσετε τους ήχους.

Η παρακολούθηση από τον ακουοπροθετιστή σας είναι επίσης σημαντική. Μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας.

Καθώς προσαρμόζεστε στα ακουστικά βαρηκοΐας σας, θα πρέπει να προσέχετε τρία πράγματα.

Πόσο καιρό τα φοράτε; Αυξάνετε το χρόνο που τα φοράτε,καθώς εξοικειώνεστε με τον ήχο; Κάθε ώρα μετράει, οπότε προσπαθείστε να κρατήσετε ένα αρχείο καταγραφής για το πόσο συχνά φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας σας και για πόσο καιρό.

Τι ακούτε; Καθίστε και εστιάστε στους ήχους γύρω σας. Μπορείτε να ακούσετε τους ήχους της φύσης; Την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο; Τις φωνές των ανθρώπων; Ξεκινήστε να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας σε ήσυχες καταστάσεις και στη συνέχεια, εισαγάγετε τον εαυτό σας σε νέο περιβάλλον με δίαφορους ήχους.

Πώς ακούγεται η φωνή σας; Προσπαθήστε ακόμα κι αν δεν σας αρέσει ο ήχος της φωνής σας στην αρχή ή σας δυσκολεύει, να μιλάτε στον εαυτό σας , ώστε να το συνηθίσετε . Με αυτόν τον τρόπο, όταν αργότερα συμμετέχετε σε συνομιλίες με άλλα άτομα, η φωνή σας θα ακούγεται πιο οικεία.