Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Προηγμένα ακουστικά βαρηκοΐας

Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα των Φθηνών και Προηγμένων Ακουστικών Βαρηκοΐας

Με μια πιθανή δαπάνη από € 500 έως  € 2000 για ένα ακουστικό, τι είναι καλύτερο να επιλέξετε; Ένα μοντέλο υψηλού επιπέδου με περισσότερα προγράμματα ή ένα πιο βασικό μοντέλο που μπορεί να μην ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα που θα το χρειαστείτε αλλά θα είναι πιο φθηνό; 

Οικονομικά ακουστικά βαρηκοΐαςΒασικά μοντέλα

  • Κοστίζουν λιγότερο. Εάν χρειάζεστε δύο ακουστικά βαρηκοΐας, η εξοικονόμηση με ένα πιο παλιό μοντέλο βασικής τεχνολογίας είναι αρκετά σημαντική.
  • Έχουν λιγότερα κανάλια. Όσο περισσότερα κανάλια διαθέτει ένα ακουστικό, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να γίνει η ρύθμιση του για να φτάσουμε στο 100% του αποτελέσματος
    Αυτό σημαίνει, ότι η ποιότητα του ήχου μπορεί να μην είναι τόσο καλή σε απαιτητικά περιβάλλοντα, όπως ένας χώρος εργασίας, ή μια κοινωνική μάζωξη(π.χ. γάμος).  Τα οικονομικά ακουστικά βαρηκοΐας έχουν λιγότερα μικρόφωνα έτσι ώστε να ενισχύουν τα πάντα γύρω σας αντί να εστιάζουν σε μια περιοχή. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την ακρόαση της ομιλίας σε θορυβώδες περιβάλλον. 
  • Έχουν λιγότερα προγράμματα και μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμα ή την ένταση ήχου χειροκίνητα. Ωστόσο, εάν ξοδεύετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας στο σπίτι ή σε ήσυχο περιβάλλον και χρειάζεστε ένα ακουστικό για συνομιλίες 1-1, είναι απίθανο να χρειαστείτε πολλά προγράμματα ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του συχνά, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμη και ένα ακουστικό βασικής τεχνολογίας, μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες σας. 
  • Ορισμένα βασικά βοηθήματα ακοής είναι ασύρματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να συγχρονίσουν τις ρυθμίσεις τους, οπότε αν αλλάξετε την ένταση ενός ήχου, αλλάζουν αυτόματα. Αυτός ο τύπος ακουστικού μπορεί επίσης να διαθέτει τηλεχειριστήριο, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κουμπιά. 
  • Τα προγράμματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν επιλογές ακύρωσης ανατροφοδότησης, το οποίο μειώνει τον θόρυβο του σφυρίγματος ή επιλογή μείωσης θορύβου. ενώ δεν διαθέτουν δυνατότητα Bluetooth.

 

Προχωρημένα ακουστικά βαρηκοΐαςΔαπανηρά μοντέλα

  • Το αρκετά αυξημένο κόστος φυσικά, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα των προηγμένων μοντέλων, αφού ο οικονομικός παράγοντας αποτελεί κινητήριο δύναμη για την επιλογή ακουστικού. Ωστόσο, πριν κάνετε μια επιλογή, εξετάστε τις δυνατότητες που σας παρέχει ένα προηγμένο ακουστικό. 
  • Έχουν περισσότερα κανάλια. Επειδή υπάρχουν περισσότερα κανάλια, με το καθένα να εστιάζει σε συγκεκριμένο εύρος ζώνης συχνοτήτων, τα ακουστικά βοηθήματα μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια στην απώλεια ακοής σας, καθιστώντας τους ήχους και την ομιλία πιο σαφή.
  • Έχουν περισσότερα μικρόφωνα. Περισσότερα μικρόφωνα σημαίνει ότι τα ακουστικά μπορούν να πάρουν ήχο από μια περιοχή, ενώ μειώνουν τον ήχο από μία άλλη. Αυτό είναι χρήσιμο όταν πρέπει να εστιάσετε στη συνομιλία μπροστά σας και να μειώσετε τον θόρυβο πίσω από σας.
  • Έχουν περισσότερα προγράμματα. Μερικά από τα πιο χρήσιμα είναι τα προγράμματα ανίχνευσης ομιλίας και τα προγράμματα μείωσης θορύβου. Αυτά αλλάζουν αυτόματα την εστίαση των μικροφώνων για να καταστήσουν την ομιλία πιο ξεκάθαρη. Εάν είστε ευαίσθητοι σε έντονο θόρυβο, ένα πρόγραμμα εξομάλυνσης ήχου μπορεί να μειώσει τον ήχο ξαφνικού δυνατού θορύβου, καθιστώντας πιο άνετη συνομιλία. 
  • Τα προηγμένα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν επίσης να ανιχνεύσουν αλλαγές στο περιβάλλον και να αλλάξουν αυτόματα τις ρυθμίσεις ή την ένταση. Τα προγράμματα μνήμης μπορούν να θυμούνται τις αγαπημένες σας ρυθμίσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να αλλάζουν αυτόματα
  • Μαζί με τα προγράμματα ανάκλησης ανατροφοδότησης και μείωσης του θορύβου, υπάρχουν και προγράμματα εμβοής τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμβοής με το να παίζουν χαλαρωτικούς ήχους. 
  • Υπάρχουν ειδικά μουσικά προγράμματα που σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική με σαφήνεια χωρίς καμία παραμόρφωση ήχου. (Ορισμένα προγράμματα ακύρωσης ανατροφοδότησης μπορούν να παραμορφώσουν τον ήχο μουσικής). H Δυνατότητα Bluetooth   σας επιτρέπει να μεταφέρετε ήχο από συσκευές πολυμέσων στα ακουστικά σας. Επιπλέον υπάρχουν και διαθέσιμες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο. 
     

Πριν επιλέξετε ακουστικό βαρηκοΐας , εξετάστε το στυλ και τα μοντέλα που σας ταιριάζει περισσότερο ένα ακουστικό για μέσα στο αυτί ή πίσω από το αυτί; Τι ήχους και συχνότητες δυσκολεύεστε περισσότερο να ακούσετε; Σε τι είδους περιβάλλοντα χρειάζεστε βοήθεια; Τι είδους δραστηριότητες κάνετε;