Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Μύθοι και αλήθειες για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Μύθοι και αλήθειες για τα ακουστικά βαρηκοΐας

Εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν κάποια μορφή απώλειας ακοής, ενώ ταυτόχρονα η χρήση ακουστικών βαρηκοΐας εξακολουθεί να περιβάλλεται από ένα μυστήριο. Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους «μύθους» και στο τι ισχύει πραγματικά.

Μύθος 1: Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι άσχημα και ογκώδη.

Πολλοί υποστηρίζουν, πως τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι μεγάλα, ογκώδη και για αυτό το λόγο αποφεύγουν την αγορά τους. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς υπάρχει ποικιλία διαθέσιμων τύπων ακουστικών βαρηκοΐας όπου μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι τα περισσότερα είναι σχεδόν αόρατα.

Μύθος 2: Τα ακουστικά βαρηκοΐας προορίζονται για ηλικιωμένους.

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους για τα ακουστικά βαρηκοΐας. Παρόλο που η απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία, είναι συχνή, αυτό δεν την καθιστά ως ένα φαινόμενο που δεν εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και σε μικρά παιδιά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα νεότερα άτομα μπορεί να χρειάζονται ακουστικά βαρηκοΐας. Από έκθεση σε δυνατούς θορύβους, υπερβολική χρήση ακουστικών σε ένταση ή από εκ γενετής μειωμένη λειτουργία ακοής. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, υπάρχουν ακουστικά βαρηκοΐας που ταιριάζουν σε όλους.

Μύθος 3: Μπορείτε να αγοράσετε ενισχυτές ακοής που είναι φθηνότεροι και όχι ακουστικά βαρηκοΐαςα ακουστικά βαρηκοΐας προορίζονται για ηλικιωμένους.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αγοράσετε φθηνά ακουστικά βαρηκοΐας, δηλαδή ενισχυτές ακοής από το διαδίκτυο, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια τέτοια αγορά μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στην ακοή σας, παρά να βοηθήσει. Όταν αγοράζετε ακουστικά βαρηκοΐας από το διαδίκτυο, δεν σας δίνεται καμία εγγύηση ότι λαμβάνετε αυτό που πληρώνετε ή ότι δεν σας κοροϊδεύουν. 

Επιπλέον, τα ακουστικά βαρηκοΐας πρέπει να τοποθετούνται και να ρυθμίζονται από έναν επαγγελματία ακουοπροθετιστή, καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά την ακοή του. Εκτός από τη βελτίωση της λειτουργίας της ακοής σας, αυτό αυξάνει την σωστή τοποθέτηση ενός ακουστικού βαρηκοΐας και την άνεση καθημερινής χρήσης του.

Μύθος 4: Αφού τα ακουστικά βαρηκοΐας λειτουργούν στον φίλο μου, τότε κάνουν και σε εμένα.

Οι παράμετροι που σχετίζονται τόσο με τη δημιουργία ενός ακουστικού βαρηκοΐας, όσο και με τη χρήση του, διαφοροποιείται από άτομο σε άτομο. Τέτοιες παράμετροι είναι το καλούπι που θα χρειαστεί να πάρει ο ακουοπροθετιστής σας για την καλύτερη εφαρμογή του ακουστικού στο αυτί σας, ο μηχανισμός που θα μπει στο ακουστικό, οι ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν σε αυτό ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός κλπ.

Εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν ήταν αποτελεσματικά για έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσουν σωστά σε εσάς. Μπορεί να είχαν μια κακή εμπειρία λόγω του τύπου του ακουστικού βαρηκοΐας που εφάρμοσαν, ή της έλλειψης επαγγελματικού εξοπλισμού και εντελώς λάθος εφαρμογής .

Όταν η ακοής σας αξιολογείται από έναν επαγγελματία ακουοπροθετιστή, μπορούν να καθορίσουν ακριβώς τι είδους απώλεια ακοής αντιμετωπίζετε. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσουν τι είδους ακουστικό βαρηκοΐας θα είναι πιο αποτελεσματικό για εσάς.

Εκτός από αυτό, ένας καλός  ακουοπροθετιστής θα αφιερώσει χρόνο για να προσαρμόσει τα ακουστικά βαρηκοΐας σας, για να τροποποιήσει την απόδοσή τους, καθώς και για να τα προσαρμόσει με ακρίβεια. Αυτό κάνει μια σημαντική διαφορά στη λειτουργικότητα των ακουστικών βαρηκοΐας σας και θα διασφαλίσει το μέγιστο όφελος από το ακουστικό βαρηκοΐας σας.

Μύθος 5:  Τα ακουστικά βαρηκοΐας επαναφέρουν την φυσιολογική ακοή όπως ακριβώς ήταν. 

Κανένα ακουστικό δεν μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως τη φυσική  λειτουργία της ακοής σας. Πλέον όμως, τα ακουστικά βαρηκοΐας που κυκλοφορούν είναι τόσο καλά, που πλησιάζουν αρκετά στο φυσικό αποτέλεσμα! Η απόκτηση της βέλτιστής απόδοσης ενός ακουστικού βαρηκοΐας εξαρτάται από τη συσκευή που επιλέγετε και τον τρόπο τοποθέτησής της. Γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να ζητήσετε συμβουλές από ένα αξιόπιστο κέντρο ακοής.

Παρόλο που υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ακουστικών βαρηκοΐας στην αγορά, δεν ταιριάζουν όλα  στον τύπο της απώλειας ακοής που αντιμετωπίζετε. Επιπλέον, ορισμένα στυλ μπορεί να ταιριάζουν καλύτερα στο σχήμα των αυτιών σας.

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία των ακουστικών βαρηκοΐας, πράγμα που σημαίνει ότι χάνουν τα οφέλη που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν. Για αυτό πρέπει να επισκεφτούν ένα κέντρο ακοής και να δοκιμάσουν πως λειτουργούν τα ακουστικά βαρηκοΐας.