Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Διάσημοι με απώλεια ακοής

Διάσημοι με απώλεια ακοής

Η απώλεια ακοής είναι ένα ζήτημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, περίπου 466 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν κάποιο επίπεδο απώλειας ακοής. Και πολλοί από εκείνους τους ανθρώπους είναι και celebrities που έχουν καταφύγει σε βοηθήματα ακοής!

Αναρωτιέστε ποιοι επώνυμοι χρησιμοποιούν ακουστικά βαρηκοΐας; Εδώ είναι 8 προσωπικότητες που ίσως δεν γνωρίζετε ότι φορούν ακουστικό.

Bill Clinton : Γνωρίζατε ότι ο 42ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας; Στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί ακουστικά από την δεύτερη θητεία του. Και σήμερα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της τεχνολογίας ακοής στον κόσμο .

 Halle Berry : Η ιστορία της απώλειας ακοής της Halle Berry είναι πολύ τραγική, καθώς έχασε το 80% της ακοής της στο δεξί της αυτί, λόγω βίας από τον πρώην φίλο της. Αλλά η Halle έχει μετατρέψει την τραγωδία της σε θρίαμβο. Εκτός από την απίστευτη καριέρα της, υποστηρίζει και ευαισθητοποιεί τώρα τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

 Marlee Matlin : Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται διάσημους ανθρώπους που φορούν ακουστικά, η Marlee Matlin έρχεται συνήθως πρώτη. Η Marlee, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε τεράστιες  θεατρικές παραστάσεις, ήταν κωφή από τότε που ήταν παιδί. Στην πραγματικότητα, έχει μόνο 20% ακοή στο αριστερό της αυτί. Η Marlee δεν έχει αφήσει την απώλεια ακοής της να την κρατήσει πίσω. Έχει χρησιμοποιήσει έναν αποτελεσματικό συνδυασμό ακουστικών, την νοηματικής γλώσσα και της ανάγνωσης των χειλιών για την αποτελεσματική επικοινωνία της με το περιβάλλον της. Και έχει κερδίσει ακόμη και  Όσκαρ!

 Pete Townshend : Ο Πιτ Τάουνσεντ, κιθαρίστας, έχει ακουστικά βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά του – λόγω απώλειας ακοής που προκλήθηκε από το θόρυβο. Επίσης, υποφέρει από εμβοές, οι οποίες πιστεύει ότι οφείλονται στη συχνή χρήση ακουστικών στο στούντιο ηχογραφήσεων . Όμως, παρά τα προβλήματα ακοής του, συνεχίζει να παίζει και να αφήνει το στίγμα του. 

Adam Savage : Ο Adam Savage, γνωστός για την εκπομπή Mythbusters, έχει φοβερά φορητά ακουστικά για πολλά χρόνια. Τα φοράει επειδή πάσχει από ωτοσκληρωσία, μια συγγενή κατάσταση που προκαλεί προοδευτική απώλεια ακοής. Δεν έχει αφήσει όμως την κατάσταση του να τον επιβραδύνει, προσπαθώντας οποιαδήποτε στιγμή να ομαλοποιήσει την απώλεια ακοής, δημιουργώντας την καλύτερη επικοινωνία με τους ανθρώπους που ζουν μαζί του.

Jodie Foster : Η ηθοποιός Jodie Foster είναι ακόμη μία διάσημη που φοράει ακουστικά. Αλλά αυτό, δεν έχει σταθεί εμπόδιο για την καριέρα της. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς της εποχής μας με δύο  Όσκαρ.

  John Howard : Εάν δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο John Howard, πρόκειται για υπουργό της Αυστραλίας. Και φοράει ακουστικά βαρηκοΐας! Στην πραγματικότητα, άρχισε να τα χρησιμοποιεί όταν ήταν 19 ετών.Ο John Howard έχει αναφέρει στην πραγματικότητα πως η βαρηκοΐα του ήταν υπεύθυνη σε μεγάλο κομμάτι για τον τρόπο που διαχειρίζεται πολιτικά θέματα. Η απώλεια ακοής του τον υποχρέωσε να μιλήσει πιο δυνατά, γεγονός που του έδωσε περισσότερη αίγλη στις πολιτικές του δουλειές.

 Whoopi Goldberg : Ξέρετε ότι μια από τις πιο γνωστές κωμικούς του κόσμου χρησιμοποιεί ακουστικά βαρηκοΐας; Η Whoopi Goldberg ήταν εξαιρετικά ανοιχτή στη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας.