Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Βαρηκοΐα στους σκύλους Συστήματα Ακοής

Απώλεια Ακοής στο Σκύλο σου Χρειάζεται Ακουστικό ;

Είναι γνωστό ότι μέσος άνθρωπος μπορεί να ακούσει μεταξύ 20 Hz και 20 kHz, αλλά γνωρίζατε ότι οι γάτες ακούν 55 Hz έως 79 kHz; Ή ότι τα σκυλιά έχουν μια περιοχή ακοής από 67 Hz έως 44 kHz; Αυτό σημαίνει ότι τα ζώα ακούν καλύτερα από εμάς. Ωστόσο υποφέρουν και αυτά από απώλεια ακοής.

Υπάρχει Βαρηκοΐα στους σκύλους;

Δεδομένου ότι το σκυλί σας δεν μπορεί να πει «τι;» , θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να καταλάβετε ότι έχει απώλεια ακοής. Κάποια σημάδια είναι ότι δεν ανταποκρίνεται σε παιχνίδια, παλαμάκια, φωνές, κουδούνια ή άλλους κοινούς ήχους. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξυπνήσει αφού δεν σας ακούει να πλησιάζετε!!!

Υπάρχουν όμως Βοηθήματα Ακοής για σκύλους;

Όπως και με τους ανθρώπους, έτσι και με τα ζώα δεν υπάρχει κάποια θεραπεία καταπολέμησης της βαρηκοΐας πέραν ενός ακουστικού. Ένας γιατρός στο πανεπιστήμιο Auburn στην Αλαμπάμα πήρε ένα ανθρώπινο ακουστικό βοήθημα και το τοποθέτησε στο περιλαίμιο ενός σκύλου με απώλεια ακοής. Στη συνέχεια πήρε έναν πλαστικό σωλήνα για να συνδέσει το βοήθημα μέσα στο αυτί του σκύλου. Σαφώς, τα σκυλιά δεν είναι ανεκτικά σε αυτό, αν και τα μικρότερα σκυλιά εμφανίζουν περισσότερη υπομονή με ένα ξένο αντικείμενο στο αυτί τους . Οι κωφοί σκύλοι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι κωφοί, εφευρίσκοντας άλλους τρόπους επικοινωνίας, όπως για παράδειγμα  τα νοήματα , οπότε το βήμα των ακουστικών βαρηκοΐας  για τα σκυλιά μπορεί να είναι ακραία λύση και μη αποτελεσματική.

Έτσι μερικές φορές, απλά λέγοντας στο σκύλο σου πώς αισθάνεσαι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσεις την αγάπη σου.