Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Ακουστικό βαρηκοΐας και καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της διασκέδασης στον ήλιο! Από το πιτσίλισμα στην παραλία, μέχρι τα μονοπάτια πεζοπορίας στο ηλιοβασίλεμα, οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι. Ωστόσο η υπερβολική ζέστη, δεν κάνει καλό για τα ακουστικά μας.

Η αγορά ακουστικού είναι η επένδυσή σας για την καλή σας ακοή

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ακουστικά σας ήταν μια επένδυση για την υγεία της ακοής σας. Επενδύσατε χρόνο για να κάνετε την σωστή επιλογή ακουστικού. Επενδύσατε χρόνο και χρήμα στην επιλογή και την αγορά του τέλειου ακουστικού για τις ανάγκες σας. Ακόμα, έχετε επενδύσει χρόνο σε ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν στο αυτί σας και σας βοηθούν να ακούσετε σε όλες τις συχνότητες. 

Χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο ακόμα και για να τα φροντίζετε καθημερινά  κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όταν η θερμοκρασία είναι στα ύψη, είναι ακόμα πιο σημαντικό να προστατεύσετε και να φροντίσετε τα ακουστικά σας λίγο παραπάνω.

Όταν η θερμοκρασία και η υγρασία αυξάνονται, τότε ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να κρατήσετε τη συσκευή ακοής σας καλό συντηρημένη.

  1. Ακουστικά βαρηκοΐας και αντιηλιακό. Το πιο πιθανό είναι ότι θα βρίσκεστε κάπου έξω απολαμβάνοντας τις μέρες του καλοκαιριού. Όπως γνωρίζετε, η εντατική εφαρμογή αντηλιακού όλο το χρόνο και κυρίως το καλοκαίρι είναι σχεδόν αναγκαστική. Όταν λοιπόν μπαίνετε στη διαδικασία να βάλετε αντηλιακό, αφαιρέστε τα ακουστικά και, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακά που εφαρμόσατε στα αυτιά σας έχει  στεγνώσει καλά πριν επανατοποθετήσετε τα ακουστικά σας. Το υγρό αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην εσωτερική λειτουργία του ακουστικού σας.
  2. Κρατήστε τα ακουστικά μακριά από το νερό. Αν κατευθυνθείτε προς την παραλία ή την πισίνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα  κουτί μαζί σας για την αποθήκευση ακουστικών ενώ κολυμπάτε. Αυτά τα μικροτσίπ της τεχνολογίας μπορούν να καταστραφούν γρήγορα όταν εκτίθενται στο νερό. Σε περίπτωση που είναι υγρά, αφαιρέστε την μπαταρία και στεγνώστε τα αμέσως. Αν έχετε αφυγραντήρα, τοποθετήστε τα ακουστικά μέσα σε αυτόν. Αν όχι, χρησιμοποιήστε το δοκιμασμένο και αληθινό τέχνασμα της τοποθέτησης των ακουστικών βαρηκοΐας σε άψητο ρύζι. Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον επαγγελματία Ακοοπροθετιστή σας για να διαπιστώσετε εάν έχει προκληθεί ζημιά και ποια είναι η σοβαρότητά της.
  3. Ακουστικά σε υγρά κλίματα. Σε ορισμένες περιοχές, οι καλοκαιρινοί μήνες δεν σημαίνουν μόνο υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά και υπερβολική υγρασία. Εάν αυτό συμβαίνει και στη δική σας περιοχή, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα αφυγραντήρα για να διατηρήσετε μακριά την υγρασία από το ακουστικό σας κατά τη διάρκεια των  καλοκαιρινών μηνών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι σκουπίζετε τακτικά  τα βοηθήματα ακοής κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  4. Ακουστικά και άσκηση. Η άσκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πραγματικά ελκυστική. Ο ιδρώτας ωστόσο,  μπορεί να εισχωρήσει μέσα στο βοήθημα ακοής και να δημιουργήσει προβλήματα.

Απολαύστε το καλοκαίρι έχοντας πάντα υπόψιν την καλή συντήρηση του ακουστικού σας!