Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
ακουστικά βαρηκοΐας Mini Rite

Ακουστικά βαρηκοΐας με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί (Mini Rite). Είναι σωστά για μένα;

Οι Ακοοπροθετιστές που ασχολούνται με ακουστικά βαρηκοΐας, αναζητούν τον καλύτερο τρόπο, για να διοχετεύσουν τον ήχο απευθείας στο εσωτερικό του αυτιού ενός ασθενή με απώλεια ακοής. Ως αποτέλεσμα, οι συσκευές ακοής έχουν γίνει μικρότερες και πιο αποτελεσματικές, στην παροχή ενισχυμένου ήχου στο ακουστικό μας σύστημα.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας Mini Rite

Οι συσκευές ακοής MiniRite είναι συνήθως μικρές σε μέγεθος, με μικρόφωνο και επεξεργαστή που χωράει σε μια μικρή συσκευή που ”γαντζώνεται” πίσω από το αυτί. Το ηχείο είναι συνδεδεμένο στον επεξεργαστή με ένα λεπτό σωλήνα ή σύρμα που στόχος του είναι να χωρέσει βαθιά μέσα στο πόρο του αυτιού.

Είναι καλά τα  ακουστικά βαρηκοΐας  με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί;

Τα ακουστικά με εξωτερικό μεγάφωνο είναι τα καλύτερα για όσους έχουν ήπια έως μέτρια απώλεια ακοής, ειδικά για εκείνους με απώλεια ακοής υψηλής συχνότητας, που είναι και ο πιο κοινός τύπος της απώλειας ακοής και σχετίζεται με την ηλικία, γνωστό ως πρεσβυακουσία, ενώ δεν συνιστάται για εκείνους με σοβαρή έως βαθιά απώλεια ακοής.

 Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ακουστικών με το μεγάφωνο μέσα στο αυτί.

Πλεονεκτήματα: Υπάρχει σωστός εξαερισμός στα αυτιά και αυτό επιτρέπει καλύτερο, φυσικό ήχο και διάχυτη ροή αέρα στην περιοχή του αυτιού. Αυτός ο τύπος ακουστικού είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε το ακουστικό να ενισχύει τις υψηλότερες συχνότητες και να ακούτε πιο καθαρά. Έτσι έχουμε καλύτερες υψηλές συχνότητες χωρίς ακουστική ανατροφοδότηση (σφυρίγματα). Η θηλή του ακουστικού και το μεγάφωνο που μπαίνει στο αυτί  καθαρίζεται εύκολα με το σκούπισμα τους με ένα μαλακό πανί κάθε βράδυ μετά τη χρήση.

Μειονεκτήματα: Χρειάζεται περίπου κάθε 2 μήνες να αλλάζουμε την θηλή του ακουστικού γιατί αλλιώς δεν λειτουργεί σωστά. Για να αποφύγετε προβλήματα, μιλήστε στον Ακουοπροθετιστή σας για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε την θηλή του ακουστικού σας και πώς να το φροντίζετε. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παλιές θηλές σε νέα ακουστικά. Μια καλή εφαρμογή είναι το κλειδί για τον καλό ήχο. Επίσης, μια ακατάλληλη τοποθέτηση μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να ακούτε και φυσικά να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία.