Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Ακουστικά Βαρηκοΐας CROS και BiCROS;

Τι είναι τα Ακουστικά Βαρηκοΐας CROS και BiCROS;

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να ακούσουν τόσο λίγο από το ένα αυτί, που ένα ακουστικό βαρηκοΐας δεν θα βοηθήσει. Όταν δεν μπορείτε να ακούσετε από το ένα αυτί, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εσάς να διακρίνετε διάφορους ήχους. Αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο σε μέρη όπως, εστιατόρια και μπαρ, τα οποία είναι θορυβώδη. Ο θόρυβος στο παρασκήνιο είναι ένα πρόβλημα για όλους μας, αλλά γίνεται χειρότερο αν η ακουστική σας ικανότητα είναι ελάχιστη στο ένα αυτί. Πρόκειται για περίπτωση μονόπλευρης κώφωσης (SSD) ή μονομερής απώλεια ακοής

Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις, όπως εξειδικευμένα ακουστικά βαρηκοΐας έως χειρουργικά εμφυτεύματα. Όσον αφορά τα ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευές γνωστές ως CROS και BiCROS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μονόπλευρή κώφωση.

Τι είναι το CROS;

Με ένα σύστημα CROS, φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας και στα δύο αυτιά, παρόλο που δεν μπορείτε να ακούσετε σε ένα από αυτά. Ο ήχος που ανιχνεύεται από το βοήθημα στο «κακό αυτί» μεταδίδεται απευθείας στο βοήθημα στην πλευρά «καλό αυτί».

Έτσι ακούτε σήματα και στις δύο πλευρές του κεφαλιού σας με το ένα αυτί», δήλωσε η Δρ. Catherine Palmer, Διευθύντρια Ακτινολογίας και Ακουστικών Βαρηκοΐας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Βίρτσμπουργκ και ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ακτινολογίας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS και BiCROS έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με σοβαρή απώλεια ακοής στο ένα αυτί.

Τι είναι τα ακουστικά βαρηκοΐας BiCROS;

Το BiCROS μοιάζει πολύ με τα ακουστικά βαρηκοΐας CROS, με τη διαφορά ότι έχουν σχεδιαστεί για άτομα που έχουν επίσης απώλεια ακοής και στο «καλό» αυτί τους. Με ένα σύστημα BiCROS, το βοήθημα στο καλό αυτί σας θα προγραμματιστεί επίσης για οποιαδήποτε ενίσχυση που χρειάζεστε.

Πώς διαφέρει το CROS από άλλα βοηθήματα ακοής;

Τα παραδοσιακά βοηθήματα ακοής στέλνουν ήχο στο αυτί στο οποίο και προσαρμόζονται. Με τη ρύθμιση CROS, η συσκευή στο αυτί χωρίς ακοή μοιάζει με ένα παραδοσιακό ακουστικό βαρηκοΐας, αλλά στην πραγματικότητα με τη βοήθεια του μικροφώνου και ενός πομπού, παίρνει τον ήχο για να τον στείλει στη συσκευή και στην πορεία στο αυτί που χρίζει ανάγκης βοηθήματος της ακοής

Ποιος θεωρείται υποψήφιος για CROS και BiCROS;

Είστε υποψήφιος εάν ένα από τα αυτιά σας είναι ιδιαίτερα άσχημα όσον αφορά το βαθμό βαρηκοΐας σας. Περίπου 60.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν αυτό το πρόβλημα κάθε χρόνο. Η αιτία μπορεί να είναι ιογενής λοίμωξη, χτύπημα στο κεφάλι, έλλειψη ροής αίματος στην ακουστική οδό, καλοήθης όγκος, ή νόσος του Ménière, όταν το υγρό συσσωρεύεται σε μέρος του εσωτερικού του αυτιού.