Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Γυναίκα με λοίμωξη στο αυτί προσπαθεί να ακούσει

Ακουστικά βαρηκοΐας και Λοίμωξη στο αυτί

Όταν πλησιάζει το φθινόπωρο αρχίζουν και τα κρυολογήματα. Πολύ συχνά οι πάσχοντες από κρυολόγημα μπορεί να πάθουν λοιμώξεις στο αυτί και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν φάρμακα για την εκκαθάριση της μόλυνσης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας.

Μολύνσεις στα αυτιά και ακουστικά βαρηκοΐας

Το πρήξιμο στο αυτί λόγω λοίμωξης, μπορεί να δυσκολέψει την καλή προσαρμογή του ακουστικού σας. Η μόλυνση μπορεί επίσης να επηρεάσει την ποιότητα της ακοής σας και να αλλάξει προσωρινά την ακουστική του αυτιού σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει για λίγες ημέρες και να κάνει ορισμένους τύπους ακουστικών δυσάρεστους κατά την εφαρμογή τους .

Μολύνσεις στα αυτιά

Τι κάνετε λοιπόν εάν φοράτε ακουστικό βαρηκοΐας και πάθετε μια λοίμωξη στο αυτί;

Όσο καιρό έχετε τη λοίμωξη, αφήστε τα αυτιά σας ελεύθερα και μην τα  καλύπτετε με ρούχα ή κασκόλ. Αφαιρείτε τα ακουστικά σας όσο πιο συχνά μπορείτε, για να επιτρέψετε στα αυτιά σας να αναπνεύσουν. Κρατήστε τα αυτιά σας όσο το δυνατόν πιο στεγνά. Εάν πιστεύετε ότι η μόλυνση του αυτιού σας χειροτερεύει ή δεν έχει μειωθεί μετά από τέσσερις ή πέντε ημέρες, τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε υγιή τα αυτιά σας και να καθαρίζετε καλά τα ακουστικά βαρηκοΐας σας συχνά, κατά τη διάρκεια της μόλυνσης του αυτιού. Είναι αρκετά εύκολο για τα βακτήρια να εισχωρήσουν στα  ακουστικά σας, οπότε αν είστε προσεκτικοί με τη θεραπεία της λοίμωξης του αυτιού σας και φροντίζετε τα αυτιά σας, δεν κινδυνεύετε να μολύνετε τα αυτιά σας με βακτήρια . Αντιμετωπίστε το ακουστικό σας σαν να είναι προέκταση του αυτιού σας.

 Όλα τα μέρη του ακουστικού σας πρέπει να είναι καθαρά και καλά συντηρημένα. Η μη τήρηση του σωστού καθαρισμού μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση κεριού που μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του ήχου στο μέσο αυτί. Υπάρχει επίσης υψηλότερος κίνδυνος λοιμώξεων του αυτιού.

Προσπαθήστε να αποφύγετε την αποθήκευση των ακουστικών σας σε υγρές ή θερμές συνθήκες, όπως το μπάνιο  για παράδειγμα, και προσπαθήστε να αντικαθιστάτε τις μπαταρίες συχνά, έτσι ώστε να γνωρίζετε ότι το ακουστικό σας θα είναι έτοιμο όταν το χρειάζεστε.