Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
ακουστικά με τεχνολογία μείωσης θορύβου

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας Βελτιώνουν την Ομιλία σε Θορυβώδες Περιβάλλον

Όταν συναντάμε την οικογένεια μας και τους φίλους μας το να ακούμε είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αν έχετε απώλεια ακοής. Είναι ήδη αρκετά δύσκολο να ακούσετε όταν υπάρχει θόρυβος στο παρασκήνιο με φυσιολογική ακοή, πόσο μάλλον με απώλεια ακοής.

Οι λόγοι που δυσκολευόμαστε να ακούσουμε όταν έχουμε απώλεια ακοής και υπάρχει θόρυβος είναι:

1. Το ποσοστό απώλειας ακοής της ακοής. Εάν έχετε καλή ακοή στις  χαμηλές συχνότητες και κακή στις υψηλές συχνότητες, η ακοή στο θόρυβο του περιβάλλοντος μπορεί να είναι πιο δύσκολη, διότι ο εγκέφαλος μας χρησιμοποιεί τις υψηλές συχνότητες για να διαχωρίσει την ομιλία από τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

 2. Βλάβες στο ακουστικό σας νεύρο.

3. Η ικανότητα του εγκεφάλου να διαχωρίσει τη φωνή από τον θόρυβο χάνεται με την πάροδο του χρόνου. Έρευνα δείχνει ότι ο εγκέφαλός μας δεν κάνει διαχωρισμό της ομιλίας από τον θόρυβο, όταν αντιμετωπίζουμε απώλεια ακοής.

Ενώ φορώντας ακουστικά βαρηκοΐας μπορεί να βελτιωθεί η ομιλία στο θόρυβο του περιβάλλοντος, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στα σημερινά σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας που μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την κατανόηση ομιλίας σε θόρυβο.

Πρώτον, με τη χρήση Occlumatic. Το ακουστικό αναγνωρίζει το συγκεκριμένο φωνητικό μοτίβο του χρήστη και το ενσωματώνει στην επεξεργασία σήματος. Με τη σειρά του, αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αντιλαμβάνεται τη δική του φωνή όσο το δυνατόν πιο φυσικά, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ευχάριστης χρήσης του ακουστικού. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης θα επικοινωνήσει περισσότερο και θα είναι πιο κοινωνικά ενεργός, βελτιώνοντας σημαντικά την ατομική ποιότητα ζωής.

Δεύτερον, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία HiRes Comformatic αναλύεται το ακουστικό περιβάλλον πιο ενδελεχώς από ποτέ. Ο αισθητήρας κίνησης προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στην ακοής μας. Το αποτέλεσμα είναι: μια πιο ατομική εμπειρία ακοής και καλύτερη ποιότητα ήχου από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Τρίτον, με τη χρήση τεχνολογίας μείωσης θορύβου. Η μείωση του θορύβου είναι η ικανότητα των ακουστικών να αναγνωρίζουν το θόρυβο σταθερής κατάστασης και να το μειώνουν, χωρίς να μειώνουν και την ομιλία ταυτόχρονα. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε ένα αυτοκίνητο, ο ήχος του κινητήρα του αυτοκινήτου και ο θόρυβος του δρόμου είναι πολύ σταθερός, ενώ ο λόγος έχει πολλές διακυμάνσεις έντασης.

Τα νέα ακουστικά G6 διαθέτουν  αισθητήρα κίνησης ενσωματωμένο στο σύστημα ακοής, ο οποίος επιτρέπει τη διαχείριση πάνω από 120 διαφορετικών καταστάσεων ακοής. Η συνεχής βελτίωση της τεχνολογίας των ακουστικών βοηθημάτων έχει βελτιώσει σημαντικά το πόσο καλά μπορούμε να ακούσουμε τον θόρυβο του περιβάλλοντος.