Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι Αδιάβροχα;

Τα Ακουστικά Βαρηκοΐας είναι Αδιάβροχα;

Θα ήταν ένα μεγάλο προνόμιο εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας ήταν αδιάβροχα, δυστυχώς όμως ακόμα δεν έχουμε φτάσει σε αυτού του είδους την εξέλιξη. Ωστόσο, τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανθεκτικά στο νερό, το οποίο όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα βυθίσουμε στο νερό, αλλά ότι έχουν αντοχές μέχρι κάποιο ποσοστό υγρασίας

Τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ανθεκτικά στο νερό αλλά όχι αδιάβροχα !

Η υγρασία δεν είναι φίλος για τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη των ακουστικών και είναι γνωστό πως λειτουργούν καλύτερα όταν διατηρούνται καθαρά και στεγνά, όπως τα smartphone και οι φορητοί υπολογιστές.

Πόσο ανθεκτικά είναι στο νερό τα ακουστικά βαρηκοΐας ;

Όλα τα ακουστικά βαρηκοΐας λαμβάνουν δύο βαθμολογίες “IP” από το 1 έως το 8 για να προσδιορίσουν πόσο ανθεκτικά είναι στη σκόνη και το νερό, από τη  Διεθνής Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή. Το πρώτο ψηφίο βαθμολογεί τον βαθμό προστασίας από σκόνη ή άμμο, και βαθμολογείται σε κλίμακα 1-7. Το δεύτερο ψηφίο, με βαθμολογία από 1-9, δείχνει πόσο ανθεκτική είναι η ηλεκτρική συσκευή στην υγρασία. Ένα ακουστικό βαρηκοΐας με βαθμολογία IP67, για παράδειγμα, μας δείχνει ότι προστατεύεται ιδιαίτερα από στερεά αντικείμενα όπως άμμο ή σκόνη και έχει δοκιμαστεί να λειτουργεί για τουλάχιστον 30 λεπτά σε νερό σε βάθος μικρότερο από 20 εκατοστά, χωρίς αυτό να τα καθιστά αδιάβροχα.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας όταν δεν εκτίθενται σε υγρασία η νερό λειτουργούν καλυτέρα. Για αυτό το λόγο καλό είναι να τηρείτε κάποιες συνήθειες όπως :

  • Σκουπίστε τα. Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, σκουπίστε ολόκληρη τη συσκευή με ένα στεγνό πανί χωρίς σκόνη. Εάν τα ακουστικά βαρηκοΐας σας είναι επαναφορτιζόμενα, συνδέστε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Για ακουστικά βαρηκοΐας με μπαταρίες μιας χρήσης, αφήστε την μπαταριοθήκη ανοιχτή μέχρι το επόμενο πρωί. Αυτό επιτρέπει σε κάθε υγρασία που έχουν συλλέξει κατά τη διάρκεια της ημέρας να εξατμιστεί όλη τη νύχτα.
  • Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα, συσκευή ιδιαίτερα χρήσιμη για την μακροχρόνια συντήρηση και αποθήκευση των ακουστικών σας, ιδιαίτερα τη νύχτα.