Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
ήπια απώλεια ακοής

Η Zωή με Hπια Aπώλεια Aκοής

Η ήπια απώλεια ακοής μπορεί εύκολα να προκληθεί και η διαδικασία είναι συχνά σταδιακή και ανώδυνη. Χαρακτηρίζεται συνήθως ως απώλεια ακοής 26 έως 45 ντεσιμπέλ στο ακουόγραμμα.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ήπιας απώλειας ακοής;

Όταν έχετε μια ήπια απώλεια ακοής, μπορεί να αισθάνεστε ότι τα αυτιά σας είναι βουλωμένα ή ότι οι άνθρωποι πας σας μιλάνε μπερδεύονται. Εάν κάποιος είναι αρκετά κοντά, συνήθως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να τον καταλάβετε. Ωστόσο, αν κάποιος είναι πιο μακριά ή εάν υπάρχει πολύς θόρυβος στο παρασκήνιο, μπορεί να μην είστε σε θέση να καταλάβετε.

Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, ακόμα και τη σταδιοδρομία. Εάν έχετε μια ήπια απώλεια ακοής, θα πρέπει  να ακούτε πιο προσεκτικά. Ίσως να αφιερώσετε περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια για να καταλάβετε τι λέγεται, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση.

ήπια απώλεια ακοής διάγραμμα

Πώς αντιμετωπίζεται η ήπια απώλεια ακοής;

Ακόμα και τα άτομα με ήπια απώλεια ακοής μπορούν να ωφεληθούν από ακουστικά βαρηκοΐας. Όχι μόνο θα βοηθήσει αυτό στην καθημερινή σαφήνεια, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την κόπωση από την ακρόαση και την ανάγκη να συνεχίσει να διεγείρει τα ακουστικά ερεθίσματα του εγκεφάλου. Η ανεπεξέργαστη απώλεια ακοής θεωρείται παράγοντας κινδύνου για την ατροφία του εγκεφάλου και τη μείωση της γνωστικής λειτουργίας.

Τις πιο πολλές φορές , άνθρωποι με ήπια απώλεια ακοής δεν θα ασχοληθούν με εφαρμογή για ακουστικά βαρηκοΐας. Οι λόγοι ποικίλλουν από το κόστος, το στίγμα που συνδέεται με τη χρήση ακουστικών και την εμφάνιση τους. Όλα τα επίπεδα απώλειας ακοής επηρεάζουν το άτομο καθώς και εκείνα τα άτομα με τα οποία έρχεται σε επαφή. Ενώ ονομάζεται “ήπια” απώλεια ακοής, ο αντίκτυπος στην επικοινωνία είναι οτιδήποτε άλλο παρά ήπιος.