Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Ωτοασπίδες και Πρόληψη Ακοής

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εμβοών καθώς οι νέοι εκθέτουν συνεχώς την ακοή τους σε εκκωφαντικούς ήχους. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί επισημαίνοντας ότι οι νέοι θα πρέπει όταν βγαίνουν για να διασκεδάσουν, να φορούν εκτός από προφυλακτικά και ωτοασπίδες.

Η βρετανική οργάνωση «Δράση για την Απώλεια Ακοής» θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχουν στα μπαρ και τις καφετέριες, εκεί δηλαδή που η μουσική είναι συνήθως στη διαπασών, μηχανήματα αυτόματης πώλησης ωτοασπίδων. Οι ωτοασπίδες θα μπορούσαν να διατίθενται σε διάφορα χρώματα έτσι ώστε να φαίνονται πιο «cool» για τους νέους, αναφέρει εκπρόσωπος της οργάνωσης. Χρησιμοποιώντας τις Inspire Ωτοασπίδες, σας παρέχουμε μια πτώση στα ντεσιμπέλ της τάξης των 10 dB , 19 db, 21db, ή 25 db, αναλόγως την δραστηριότητα σας για να μπορείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απώλειας ακοής.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο εμβοών, καθώς οι νέοι εκθέτουν την ακοή τους σε εκκωφαντικούς ήχους. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η «Δράση για την Απώλεια Ακοής» (AoHL) συστήνει στους νέους την προστασία των αυτιών από τις εμβοές, όπως ακριβώς χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά για να θωρακίσουν τον οργανισμό τους από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τη βρετανική Ένωση Εμβοών, οι εμβοές δεν είναι ασθένεια. Είναι συχνό σύμπτωμα σωματικών και ψυχολογικών προβλημάτων για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία.