Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Τι είναι οι Εμβοές (Βουητό στα αυτιά);

Η εμβοή είναι συχνή σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, αλλά γίνεται όλο και συχνότερη στους νέους, λόγω των αυξημένων ημερήσιων επιπέδων θορύβου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούνται από την ανεξέλεγκτη χρήση MP3, iPod και άλλων προσωπικών στερεοφωνικών σημάτων.

Μερικοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι υποφέρουν από συναισθηματικά προβλήματα και κατάθλιψη. Ξαφνικά αισθάνονται όλη τους τη ζωή που επηρεάζονται από εμβοές. Φοβούνται ότι ο θόρυβος θα αυξηθεί με την πάροδο των ετών και ποτέ δεν θα εξαφανιστούν και ότι σύντομα θα τρελαθούν.

Μια εξήγηση για τα συναισθηματικά τους προβλήματα είναι ότι άλλοι άνθρωποι γενικά δεν γνωρίζουν την κατάσταση. Οι πάσχοντες αισθάνονται αγνοημένοι και μόνοι με το πρόβλημά τους. Πολλοί επίσης δυσκολεύονται να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους, καθώς χρησιμοποιείται πολύς ήχος για τον ενοχλητικό ήχο στα αυτιά και σιγά σιγά αυτό απομακρύνει όλη την ενέργεια.

Τα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να επηρεάσουν την κοινωνική ζωή του παθολόγου. Η γενική κόπωση και η έλλειψη ενέργειας επηρεάζει τελικά τους φίλους και την οικογένεια. Η προσοχή μπορεί να απομακρυνθεί από δραστηριότητες εργασίας και ψυχαγωγίας.

Υπάρχει εξέταση ή μέτρηση των εμβοών;

Εδώ και δυο χρόνια υπάρχει ένα εξειδικευμένο μηχάνημα που μετράει τις εμβοές ” Το Εμβοόμετρο “.

Το Εμβοόμετρο παρέχει μία εντελώς νέα προσέγγιση στην εξέταση εμβοών. προσδιορίζει με ακρίβεια τις εμβοές του ασθενούς, με εργαλεία που είναι ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτόν τον σκοπό. Βοηθά στον εντοπισμό αλλαγών στις εμβοές εύκολα με συνεδρίες NOAH™. Δημιουργεί προσαρμοσμένες αναφορές ειδικά για εξετάσεις εμβοών, οι οποίες πληρούν τις προδιαγραφές Medicare , αυτή την εξέταση θα την κάνετε στον Ωτορινολαρυγγολόγο (Ωρλ) ο οποίος θα βρει ακριβώς την εμβοή σας.

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τον συνεχή θόρυβο της εμβοής:

  • Αποφύγετε το άγχος , καθώς αυτά διεγείρουν ένα ήδη ευαίσθητο σύστημα ακοής.
  • Καλή ανάπαυση και αποφυγή κόπωσης.
  • Αποφύγετε τη χρήση διεγερτικών στο νευρικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του καφέ (καφεΐνης), του οινοπνεύματος και του καπνίσματος (νικοτίνη).
  • Κοιμηθείτε με το κεφάλι σας στηριγμένο σε ανυψωμένη θέση. Αυτό συνήθως μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός ή δύο επιπλέον μαξιλαριών. Αυτό μειώνει τη συμφόρηση του κεφαλιού και η εμβοή μπορεί να γίνει λιγότερο αισθητή.
  • Μερικοί άνθρωποι επωφελούνται από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας καθώς ενισχύει τον εξωτερικό θόρυβο (όπως η κάλυψη)
  • Αποφύγετε καταστάσεις που μπορεί να βλάψουν περαιτέρω την ακοή (υπερβολικό θόρυβο) και να προστατέψετε τα αυτιά σας από τραυματισμούς και επαγγελματικούς κινδύνους. Χρησιμοποιήστε προστατευτική φθορά αυτιών, όταν χρειάζεται.

Εμβοές και ακουστικά βαρηκοΐας

Οι ασθενείς με απώλεια ακοής και εμβοές μπορεί να βρουν ανακούφιση από τη χρήση ακουστικών βαρηκοΐας . Τα ακουστικά είναι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές που φοριούνται μέσα ή πίσω από το αυτί. Χρησιμοποιώντας μικρόφωνο, ενισχυτή και ηχείο, τα ακουστικά συμπληρώνουν τον όγκο του εξωτερικού θορύβου και αυξάνουν την ποσότητα των ηχητικών ερεθισμάτων που λαμβάνει και επεξεργάζεται από το ακουστικό σύστημα του σώματος.

Σε μια έρευνα που είχε γίνει το 2007 για τους λογαριασμό Βρετανών Ακουολόγων οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι περίπου το 60% των ασθενών με εμβοές παρουσίασαν τουλάχιστον κάποια ανακούφιση όταν φορούσαν ακουστικά βαρηκοΐας ενώ περίπου 22% των ασθενών βρήκαν σημαντική ανακούφιση. Η εταιρεία Συστήματα Ακοής δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο των ακουστικών βαρηκοΐας και των συστημάτων που αφορούν την ακοή, απώλεια και πρόληψη .Το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας είναι ότι συνδυάζει την εμπειρία και την εξειδίκευση με σύγχρονες μεθόδους και την ταυτόχρονη εφαρμογή συστημάτων προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας.

Αναγνωρίζοντας την αξία της ακοής, τα συστήματα που διαθέτει η εταιρεία καλύπτουν ακόμα και τις πιο δύσκολες βαρηκοΐες, παρέχουν καινοτομίες στον τρόπο εφαρμογής τους, προσφέρουν λύσεις σε ανθρώπους που υποφέρουν από εμβοές αλλά και σε όσους θέλουν να προστατεύσουν τα αυτιά τους από την έκθεση στο θόρυβο. Ουσιαστικά προσφέρουν την πιο αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση σε οτιδήποτε αφορά την ακοή.

Η εταιρεία «Συστήματα Ακοής», απαρτίζεται από ακοοπροθετιστές και τεχνικούς με πολυετή εμπειρία ,που διαθέτουν νέες ιδέες ,πάθος για το αντικείμενο και όρεξη να προσφέρουν άμεσες λύσεις στο κάθε σας πρόβλημα. Σ΄ένα σύγχρονο αλλά ταυτόχρονα φιλικό χώρο , μπορείτε να έρθετε να μιλήσουμε, να κουβεντιάσουμε για το πρόβλημα σας και να σας προσφέρουμε τη λύση που επιθυμείτε. Ο Μιχάλης και η Ροδούλα, εξειδικευμένοι ακοοπροθετιστές , με συνεχή επιμόρφωση σε Γερμανία και Ελβετία , μπορούν να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση.