Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Ποια είναι η διαφορά του ακουστικού βαρηκοΐας με τον ενισχυτή ακοής;

Ο Μιχάλης και η Ροδούλα, εξειδικευμένοι ακοοπροθετιστές , με συνεχή επιμόρφωση σε Γερμανία και Ελβετία , μπορούν να απαντήσουν σε κάθε σας ερώτηση.

Η εταιρεία ,διαθέτει ειδικά διαμορφωμένους χώρους ,όπου γίνονται τεστ, μετρήσεις , δοκιμές ,κατανόηση ομιλίας σε ήσυχο και απομονωμένο από θορύβους, περιβάλλον, σε πραγματικές συνθήκες , με ταυτόχρονες ομιλίες , με τηλεόραση , με προσομοίωση ειδικών συνθηκών ώστε να εντοπιστεί επ’ ακριβώς το πρόβλημα. Tο φθηνό παρατίθεται ως συνώνυμο για “προσιτό”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικά το ίδιο πράγμα. Και ενώ μπορείτε να βρείτε συσκευές ενίσχυσης ήχου που αναφέρονται ως ακουστικά βαρηκοΐας κάτω από 50 ευρώ , αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μόνο μια μικρό απάτη.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσετε χιλιάδες ευρώ ανά αυτί για να δοκιμάσετε τα οφέλη που θα αλλάξουν τη ζωή σας για αγορά ενός ιατρικού ακουστικού βαρηκοΐας.

Αλλά ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ ενισχυτών ακοής και ακουστικών βαρηκοΐας;

Ενισχυτές Ακοής

Πρώτα απ ‘όλα, τα πολύ φτηνά ακουστικά βαρηκοΐας δεν ενισχύουν τις συγκεκριμένες συχνότητες που έχει πρόβλημα ο ασθενής αλλά όλες με αποτέλεσμα σε θορυβώδη περιβάλλον να μην μπορούν να ακούνε καλά , παρά μόνο μια οχλαγωγία.

Είναι επίσης πιο πιθανό να σφυρίζουν συχνά στα αυτιά σας και με την αποστολή αυτών των δυνατών θορύβων στο αυτί σας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να βλάψουν ακόμα περισσότερο την ακοή σας.

Οι ενισχυτές ακοής δεν είναι σχεδιασμένα ούτε επαρκή για απώλεια ακοής. Κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά τους: ενισχύουν τον ήχο.

Οι ενισχυτές ακοής δεν διαθέτουν την τεχνολογία για να διακρίνουν μεταξύ του θορύβου υποβάθρου και των φωνητικών συχνοτήτων και είναι πιθανό να ενισχύσουν τους ήχους που δεν θέλετε να ακούτε.

Επιπλέον, οι ενισχυτές ακοής δεν προσφέρουν πολλά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των σύγχρονων ακουστικών βαρηκοΐας , όπως η τεχνολογία telecoil για συμβατότητα με κινητά τηλέφωνα, οι πολλαπλές ρυθμίσεις σε διαφορετικούς χορούς και πολλά άλλα.

ενισχυτές ακοής βοηθούν τους ανθρώπους να ακούν πράγματα που είναι χαμηλής έντασης ή από απόσταση. Προορίζονται για χρήση από άτομα που δεν πάσχουν από απώλεια ακοής και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα των ακουστικών βαρηκοΐας από εκείνους που πραγματικά χρειάζονται ακουστικά για απώλεια ακοής.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας προορίζονται για όσους πάσχουν από απώλεια ακοής και προσαρμόζονται ειδικά για τις ανάγκες των ασθενών.

Στα ακουστικά βαρηκοΐας , η τελευταία τεχνολογία μας έχει το Personal Sound , το οποίο μιμείται τους φυσικούς ήχους, βοηθώντας σας να εντοπίσετε από πού προέρχονται οι ήχοι αυτοί. Και η κατευθυντικότητα βελτιώνει την ποιότητα ήχου παρακολουθώντας το περιβάλλον ήχου και μετατρέποντας αυτόματα στις πιο φυσικές ρυθμίσεις εστίασης ομιλίας.