Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Παιδιά και ωτοασπίδες κολύμβησης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η κολύμβηση είναι μια αγαπημένη δραστηριότητα για πολλές οικογένειες το καλοκαίρι, αλλά για παιδιά με συγκεκριμένα προβλήματα στα αυτιά, μπορεί να χρειάζονται ωτοασπίδες κολύμβησης. Ας δούμε ποια παιδιά τις χρειάζονται και ποιοι τύποι είναι οι κατάλληλοι.

Ποια παιδιά χρειάζονται ωτοασπίδες για κολύμπι;

Το νερό μπορεί εύκολα να παγιδευτεί στα αυτιά, προκαλώντας διάφορα προβλήματα. Οι ωτοασπίδες συνιστώνται για:

  1. Παιδιά που κολυμπούν υποβρύχια.
  2. Παιδιά με ωτίτιδα του κολυμβητή.
  3. Παιδιά που έχουν κίνδυνο μόλυνσης.
  4. Παιδιά με συχνή εξωτερική ωτίτιδα.
  5. Παιδιά με πρόσφατες λοιμώξεις του μέσου ωτός (μέση ωτίτιδα).
  6. Παιδιά με σωλήνες αυτιού.

Τι γίνεται με το χλωριωμένο νερό;

Σε επεξεργασμένο νερό, όπως μια πισίνα, οι ωτοασπίδες δεν είναι συνήθως απαραίτητες για τα περισσότερα παιδιά, εκτός αν έχουν σωλήνες στα αυτιά. Το βαθύτερο νερό μπορεί να αυξήσει την πίεση στα αυτιά και να επιτρέψει στο νερό να εισέλθει.

Μην κολυμπάτε με ενεργή μόλυνση του αυτιού

Η υποβρύχια κολύμβηση μπορεί να προκαλέσει επώδυνες αλλαγές πίεσης σε παιδιά με μολύνσεις του αυτιού. Σε περίπτωση ρήξης οξείας μέσης ωτίτιδας, το κολύμπι πρέπει να αποφεύγεται εντελώς μέχρι να υποχωρήσει η μόλυνση.

Τύποι ωτοασπίδων κολύμβησης

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ωτοασπίδων κολύμβησης: Βύσματα προσαρμοσμένες ωτοασπίδες και βύσματα ενός μεγέθους.

Ωτοασπίδες βύσματα ενός μεγέθους

Οι ωτοασπίδες βύσματα ενός μεγέθους (one-size earplugs) είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στα περισσότερα αυτιά χωρίς την ανάγκη προσαρμογής ή διαφορετικών μεγεθών. Αυτές οι ωτοασπίδες κατασκευάζονται συνήθως από υλικά όπως αφρώδες υλικό, σιλικόνη ή άλλα εύκαμπτα και μαλακά υλικά που μπορούν να προσαρμοστούν στο σχήμα του αυτιού. Οι ωτοασπίδες ενός μεγέθους είναι πρακτικές και εύχρηστες, ωστόσο αν έχετε ιδιαίτερα μικρά ή μεγάλα αυτιά, ίσως να χρειαστεί να εξετάσετε επιλογές σε διάφορα μεγέθη ή να επενδύσετε σε προσαρμοσμένες ωτοασπίδες.

Προσαρμοσμένες ωτοασπίδες κολύμβησης

Οι προσαρμοσμένες ωτοασπίδες είναι ωτοασπίδες που κατασκευάζονται ειδικά για το σχήμα του αυτιού σας, προσφέροντας έτσι την καλύτερη δυνατή εφαρμογή και άνεση. Αυτές οι ωτοασπίδες είναι ιδανικές για άτομα που χρειάζονται συχνή ή παρατεταμένη χρήση ωτοασπίδων, όπως κολύμβησης , μουσικοί, εργαζόμενοι σε θορυβώδη περιβάλλοντα, ή άτομα που έχουν ευαισθησία στον θόρυβο. Οι προσαρμοσμένες ωτοασπίδες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που αναζητούν την καλύτερη δυνατή προστασία και άνεση από θόρυβο. Παρά το υψηλότερο κόστος, τα πλεονεκτήματα της άνεσης και της αποτελεσματικότητας καθιστούν αυτή την επιλογή πολύτιμη για πολλούς χρήστες.

Η κατάσταση κάθε παιδιού είναι διαφορετική. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας ή τον ακοολόγο σας για συγκεκριμένες συμβουλές και διαβάστε κριτικές για προϊόντα που αγοράζετε στο διαδίκτυο. Διατηρώντας τα αυτιά του παιδιού σας ασφαλή και στεγνά αυτό το καλοκαίρι σημαίνει λιγότερες ενοχλήσεις και λιγότερες επισκέψεις στο γιατρό στο μέλλον.