Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Μικροφωνισμός στα ακουστικά βαρηκοΐας

Γιατί τα Ακουστικά Βαρηκοΐας Σφυρίζουν;

Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων με απώλεια ακοής. Για όσους αγωνίζονται να ακολουθήσουν συνομιλίες, να ακούσουν την τηλεόραση με τον ίδιο όγκο όπως οι άλλοι στο σπίτι ή αποφεύγουν τις εξόδους επειδή είναι πολύ δύσκολο να κοινωνικοποιηθούν, τα βοηθήματα ακοής μπορεί να είναι ένας σωστός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Ωστόσο, όταν οι χρήστες  βιώνουν υψηλό σφύριγμα από τις συσκευές τους, μπορεί να αρχίσουν να αμφιβάλλουν για τα οφέλη.

Το σφύριγμα προκαλείται από … Ανατροφοδότηση – Μικροφωνισμός

Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή με ηχείο και μικρόφωνο, έτσι και τα ακουστικά βοηθήματα είναι επιρρεπή σε ανατροφοδότηση. Η ανάδραση συμβαίνει όταν ο ήχος που ταξιδεύει μέσω του μικροφώνου στο ηχείο παραλαμβάνεται από το μικρόφωνο και ξανά ζωντανεύει. Αυτή η ανατροφοδότηση εκδηλώνεται σε ακουστικά βοηθήματα ως ήχος ή σφύριγμα. Τα βοηθήματα ακοής έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν αυτό το βρόχο ανατροφοδότησης, αλλά υπάρχουν προβλήματα όπως τα παρακάτω που μπορούν να την προκαλέσουν.

Ακατάλληλη τοποθέτηση. Για να διοχετεύσετε σωστά τον ήχο από τον δέκτη στον ενισχυτή, το ακουστικό πρέπει να τοποθετείται σωστά από τον  χρήστη. Εάν υπάρχει πολύς χώρος γύρω από το καλούπι του αυτιού, μπορεί να προκύψει ανάδραση  και συνεπώς σφύριγμα. Ακόμη και αν ένα ακουστικό βοήθημα έχει εγκατασταθεί σωστά αρχικά, διάφοροι παράγοντες μπορούν να αλλάξουν την προσαρμογή, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους ή απώλειας βάρους. Αν παρατηρήσετε αύξηση της συχνότητας των ανεπιθύμητων κραυγών, επισκεφθείτε το γραφείο μας για να ελέγξετε την εφαρμογή.


Κερί. Η συσσώρευση κεριού στο κανάλι του αυτιού μπορεί επίσης να αλλάξει την προσαρμογή ενός ακουστικού βοηθήματος και να οδηγήσει σε ανάδραση. Η αφαίρεση του κεριού από το κανάλι του αυτιού πρέπει να γίνεται από επαγγελματία. Μην επιχειρήσετε να καθαρίσετε τον κερί μόνοι σας .


Πλήρης ένταση. Αν φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας με πλήρη ένταση, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία της ανατροφοδότησης. Γυρίστε την ένταση προς τα κάτω για να σταματήσετε το σφύριγμα βραχυπρόθεσμα και προγραμματίστε ένα ραντεβού με έναν από τους ακουολόγους μας για να συζητήσουμε για ένα νέο ακουστικό βοήθημα.


Κατεστραμμένο σωλήνακι. Εάν ο σωλήνας που συνδέει το ακουστικό με το καλούπι του αυτιού είναι ραγισμένος ή έχει σκληρύνει, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητους θορύβους. Η αντικατάσταση των σωλήνων μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα.


Προσωρινή χαλάρωση. Το μασάζ, η ομιλία, η τοποθέτηση ενός καπέλου, το βούρτσισμα των μαλλιών σας και ακόμη και η αγκαλιά σας μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση στο ακουστικό σας κανάλι .


Κατεστραμμένο ακουστικό. Εάν κανένα από αυτά τα ζητήματα δεν φαίνεται να αποτελεί αιτία σφυρίγματος του ακουστικού σας, τότε μπορεί να ευθύνεται το ίδιο το ακουστικό και να έχει καταστραφεί. Προγραμματίστε ένα ραντεβού μαζί μας για αξιολόγηση.