Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top

Τι είναι και πως γίνεται Πραγματική μέτρηση Ακουστικής REM ;

Η πραγματική μέτρηση αυτιού είναι η μέτρηση της στάθμης της ηχητικής πίεσης στο αυτί του ασθενούς, που αναπτύσσεται όταν φοράει ένα ακουστικό. Μετριέται με τη χρήση ενός λεπτού σωλήνα σιλικόνης, που εισάγεται στο πόρο του αυτιού και συνδέεται με ένα μικρόφωνο έξω από το αυτί και γίνεται για να επιβεβαιώσει ότι το ακουστικό είναι στην κατάλληλη ενίσχυση για την απώλεια ακοής του ασθενούς.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ακοολογίας συστήνει το REM ως την προτιμώμενη μέθοδο επαλήθευσης της απόδοσης ενός ακουστικού βαρηκοΐας . Χρησιμοποιούμενη από Ακουοπροθετιστές κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης ακουστικού, το REM είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος για την αξιολόγηση του οφέλους που προσφέρει η ενίσχυση. Η μέτρηση του ηχητικού επιπέδου στο πόρο του αυτιού επιτρέπει να γίνουν οι σωστές εκτιμήσεις σχετικά με την ακουστικότητα του ήχου στο αυτί και την αποτελεσματικότητα της ακοής.

Πως γίνεται η εφαρμογή REM ;

Κατ ‘αρχάς, ο Ακουοπροθετιστής θα εξετάσει τον πόρο του αυτιού για να διαπιστώσει ότι δεν έχει κερί το αυτί, τοποθετώντας του σωλήνα ανίχνευσης. Ο σωλήνας ανίχνευσης τοποθετείται με την άκρη περίπου 6 χιλιοστά από την τυμπανική μεμβράνη. Στη συνέχεια τοποθετείται το ακουστικό.

Το σύστημα REM θα παράγει τυπικά ένα ερέθισμα δοκιμής από ένα ηχείο που βρίσκεται σε απόσταση (30-38 εκατοστά ) από το κεφάλι του ασθενούς και ταυτόχρονα θα μετρήσει την έξοδο στο κανάλι του αυτιού για να προσδιορίσει πόση ενίσχυση παρέχει το ακουστικό. Αποτελέσματα με το REM Έχει βρεθεί ότι το ποσοστό σωστών ρυθμίσεων βασισμένων μόνο στο λογισμικό των κατασκευαστών εταιριών Ακουστικών Βαρηκοϊας κυμαίνεται από 29% έως 36%, ενώ με τη χρήση REM το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82% με 83% .Αυτό έχει σαν επακόλουθο και την καλύτερη κατανόηση της ομιλίας.