Εγνατία 75 Τηλ.: 2310 233023
Παπαναστασίου 105 Τηλ.: 2310 902323
Μ. Αλεξάνδρου 21, Εύοσμος Τηλ.: 2310 703100
Πόντου 72, Καλαμαριά Τηλ.: 2310 458333
curves-top
Νέος με αυτισμό φοράει το ακουστικό βαρηκοΐας του

Τι είναι Αυτισμός πως προστατεύουμαι την ακοή ;

Ο αυτισμός αποτελεί μία σοβαρή νεύρο-ψυχολογική διαταραχή, που διαρκεί μία ολόκληρη ζωή και είναι συνήθως παρούσα από τη στιγμή της γέννησης του παιδιού. Ο αυτισμός δεν είναι ψυχιατρική νόσος, αλλά εντάσσεται στην κατηγορία των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών. Αυτές οι διαταραχές χαρακτηρίζονται από σοβαρά ελλείμματα σε πολλούς τομείς της ανάπτυξης, για αυτό το λόγο ονομάζονται «διάχυτες». Πρόκειται για μια αναπτυξιακή διαταραχή του ατόμου, μια διαταραχή της νοητικής του ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτής της διαταραχής, εμποδίζεται η ανάπτυξη ορισμένων δεξιοτήτων, που είναι ζωτικές για την ψυχό-κοινωνική λειτουργία και επάρκεια του ανθρώπου. Οι δεξιότητες αυτές σχετίζονται με την κοινωνική επαφή και αμοιβαιότητα, την επικοινωνία και την οργάνωση πρόσφορης και σκόπιμης δραστηριότητας. Στις περιοχές αυτές, τα αυτιστικά άτομα εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες και χαρακτηριστικές αποκλίσεις. Ένα ακόμα στοιχείο που επιδεικνύει τη σημαντικότητα του θέματος είναι ότι πέρα από τη ζωή του παιδιού που επηρεάζεται άμεσα, αλλάζει και αυτή των οικογενειών τους, δηλαδή του ευρύτερου κοινωνικού πλαισίου.

Ωτοασπίδες και αυτισμός

Οι ωτοασπίδες είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για άτομα με διαγνωσμένη υπερακουσία στο φάσμα του αυτισμού. Η ευαισθησία στον ήχο μπορεί να κάνει τις καθημερινές δραστηριότητες δύσκολες ίσως και οδυνηρές.

Οι ωτοασπίδες Ear inspire μειώνουν την ένταση του ήχου σε πιο ανεκτά επίπεδα για το αυτί, ενώ παράλληλα σας επιτρέπουν να ακούτε το περιβάλλον σας με πλήρη σαφήνεια! Tα άτομα με διαταραχή αυτισμού και άλλες αισθητηριακές διαταραχές, μπορούν αφού τις φορέσουν, να νιώσουν άνετα και να προσαρμοστούν σε περιβάλλοντα που διαφορετικά θα τους ήταν μη υποφερτά, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να ακούν καθαρά και να συμμετέχουν σε συνομιλία. Επιπλέον, ο σχεδιασμός τους, τις καθιστά σχεδόν αόρατες, για όσους επιθυμούν να μην γίνονται ορατές.